Stracciatella panna cotta. Een heerlijk zijdezacht Italiaanse vanille toetje met stukjes pure chocolade en een toefje slagroom. En ook nog eens glutenvrij!
De afgelopen weken hebben jullie vast al het een en ander voorbij zien komen op Facebook en Instagram. Sophie en ik zijn inmiddels alweer begonnen met het verzinnen van recepten voor de Kerst. En deze zalige glutenvrije recepten moeten daarna ook nog eens voorgeproefd worden. Deze stracciatella panna cotta is, zoals jullie kunnen zien op de foto, meer dan geslaagd.
Het is een eenvoudig glutenvrij Italiaans vanille toetje wat zijdezacht van smaak is. Het is niet moeilijk om te maken, maar het heeft wel even wat tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Je kunt stracciatella panna cotta ook prima een avond van te voren maken. Ze blijven namelijk minstens 2 dagen goed mits gekoeld.
In ons recept hebben we stukjes pure chocolade aan de pudding toegevoegd zodat je een extra bite krijgt. Lekker met een flinke toef slagroom erop of met wat chocoladesaus erover. Maar je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten toevoegen zoals bijvoorbeeld vers fruit of misschien nootjes. Panna cotta is ook weer zo’n gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren.
Wil je dit heerlijke Italiaanse nagerecht ook eens maken? Je vind het recept voor onze stracciatella panna cotta hieronder!
Stracciatella panna cotta
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 1 theelepel vanille-extract
- 60 gram pure chocolade
- water
Instructies
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bakje koud water.
- Giet intussen de slagroom in een pan met dikke bodem.
- Voeg de suiker en het vanille-extract toe en breng zachtjes aan de kook.
- Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt.
- Knijp een voor een de blaadjes gelatine uit en voeg deze al roerend toe aan de warme slagroom tot ze opgelost zijn.
- Laat de panna cotta afkoelen totdat deze lauw is.
- Hak de pure chocolade in stukjes en roer deze door de panna cotta.
- Giet de panna cotta in 4 glaasjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer de panna cotta met wat slagroom, een stukje chocolade en/of wat chocoladesaus erover.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije feesttoetjes zoals deze zalige stracciatella panna cotta? Kijk dan ook eens op onze pagina met desserts. Hier vind heerlijke tiramisu of wat denk je bijvoorbeeld van chocolademousse en zelfgemaakt vanille roomijs? Mmm
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.