De lekkerste aardbeienmousse maak je gewoon heel makkelijk zelf! Het enige nadeel van deze zalige aardbeienmousse is, is dat hij minstens 4 uur in de koelkast moet opstijven. Dat geduld heb ik vaak niet, dus meestal is voor die tijd de helft al op, ha, ha. Daarom maken wij bij voorbaat altijd maar een dubbele portie. Ook zo sneu als de visite geen toetje heeft 😉
Aardbeienmousse kun je het ook makkelijk een avond van te voren maken, zodat je de andere dag direct kunt aanvallen!
Je zult begrijpen dat deze aardbeienmousse dan ook een van onze favoriete recepten is. Een lekker en fris zomers recept, maar eigenlijk kun je deze zomerkoninkjes mousse gewoon het hele jaar door maken. Zoals wij bijvoorbeeld ook vaak doen, met de Kerst, mmm.
Aardbeienmousse is heerlijk als dessert met slagroom, wat extra aardbeien en een blaadje munt. Maar ook geweldig met een bolletje vanille-ijs en een kniepertje. Of wat denk je van aardbeienmousse met warme chocoladesaus, mmm.
Aardbeienmousse als taartvulling
Ja, je leest het goed hoor. Deze gluten- en melkvrije aardbeienmousse is ook zeer geschikt als taartvulling. In huize Dobber vind je deze aardbeien taartvulling dan ook regelmatig terug in onze glutenvrije biscuittaarten. Een fantastische combinatie met banketbakkersroom, pure chocoladeslagroom of lemon curd. De snijvlakken van het biscuit dan een beetje trempereren met een beetje Licor 43 en afsmeren met pure chocolade ganache. Dat is écht snoepen! :-p
Variatie tip! Vervang de aardbeien door frambozen. Ook om je vingers af te likken zo lekker!
Eet je alleen glutenvrij? Vervang dan de Alpro cuisine soya door gewone slagroom.
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke aardbeienmousse recept? Scroll dan snel verder voor de uitgebreide beschrijving!
Aardbeienmousse
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 250 ml Alpro Cuisine Soya (op te kloppen)
- 1 limoen
- 100 gram suiker
- 3 blaadjes gelatine
Hoe maak je het?
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd wat grotere aardbeien eventueel doormidden.
- Week 3 blaadjes gelatine in wat koud water.
- Doe 100 gram suiker (ik gebruik gewone kristalsuiker) in een kom. Voeg de aardbeien hier aan toe.
- Knijp het sap van de limoen boven de aardbeien en suiker uit.
- Pureer de suiker, limoen en aardbeien zo fijn mogelijk. Zet even aan de kant.
- Doe 3 eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine een voor een uit en stop ze in het pannetje.
- Verwarm de gelatine totdat het vloeibaar is.
- Roer de vloeibare, nog warme, gelatine door het het aardbeienmengsel en zet dit even in de koelkast.
- Klop in de tussen tijd de room gedurende zo'n 2 minuten, totdat het lobbig tot stijf is.
- Schep de room door het aardbeienmengsel.
- Zet de aardbeienmousse minimaal 2 uur in de koelkast, zodat deze op kan stijven.
- Serveer de aardbeienmousse met wat slagroom, extra verse aardbeien en eventueel wat blaadjes munt.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije feesttoetjes zoals deze zalige aardbeienmousse? Kijk dan ook eens op onze pagina met desserts. Hier vind heerlijke tiramisu of wat denk je bijvoorbeeld van chocolademousse , stracciatella panna cotta en zelfgemaakt vanille roomijs? Mmm
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.