Ja! Ons internet doet het weer! JOEHOE!!! Wat een gedoe vandaag zeg. Het begon vanmiddag al in de supermarkt. “Mevrouw, er is een storing, u kunt bij ons niet pinnen”. Geen probleem, dan probeer ik gewoon even te pinnen bij de automaat om de hoek. Dat ging helaas ook niet. Gelukkig had ik nog heel toevallig een briefje van € 20- in mijn portemonnee wat bijna nooit voorkomt, dus ik kon toch mijn boodschappen halen. Eenmaal thuis kwam ik er achter dat we toch wel te kampen hadden met een hele grote KPN storing. Grrr! Net nu ik besloten had om wat achterstallig werk in te halen voor de website en deze heerlijke witlofschotel met appel, rookspekjes en gehakt met jullie te delen.
Nu heb ik wel geprobeerd om met mijn telefoon in te loggen op mijn website via het 4G netwerk om zo het een en ander online te krijgen, maar wat een ellende is dat zeg. Sowieso een heel gepriegel op zo’n klein schermpje en ook blijkt niet alles hetzelfde te werken als op mijn laptop. Maar goed, het internet is nu weer gefixt en hier is dan eindelijk het recept voor de ovenschotel met witlof, appel, gehakt en spekjes. Je vind het recept hieronder.
’t Ja, en voor wat betreft het achterstallige werk wat nu nog meer achterstallig is geworden. Helaas moet ik daardoor het weekmenu een keertje skippen. Zo ook de nieuwsbrief. Volgende week zijn ze er gewoon wel weer.
Witlofschotel met appel, rookspekjes en gehakt
Ingrediënten
- 5 struikjes witlof
- 750 gram aardappels
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram rookspekjes
- 1 grote ui
- 1 grote appel
- 150 gram Boursin met knoflook en kruiden
- oude geraspte kaas
- 1 flinke tak krulpeterselie
- 2 theelepels gehaktkruiden
- peper en zout
- margarine of olie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Kook de aardappelschijfjes in 10 minuten gaar met wat zout.
- Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
- Kook de witlof 8 minuten voor met een beetje zout.
- Als de witlof en aardappelschijfjes op staan kun je de oven voor verwarmen op 200 graden Celsius.
- Snipper intussen de ui en snijd de appel in blokjes.
- Giet de aardappelschijfjes af en stoom even droog. Zet ze even aan de kant.
- Stort de witlof in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Verhit ondertussen een beetje olie of margarine in een koekenpan en fruit hierin de ui.
- Voeg de spekblokjes toe en bak deze goudbruin.
- Voeg het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak het gehakt rul.
- Giet het overtollige vet af en schep het gehaktmengsel in een grote ovenschaal.
- Meng de appel samen met de Boursin en een beetje peper door de witlof. Knip de krulpeterselie fijn en meng dit ook met de witlof. Schep het geheel boven op het gehakt.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de laag met witlof.
- Bestrooi als laatste de aardappels met een flinke laag geraspte oude kaas.
- Zet de witlofschotel met appel, rookspekjes en gehakt in het midden va de oven gedurende zo'n 25 minuten totdat de aardappels en kaas goudbruin zijn.
Opmerkingen
Wil je nog meer gerechten maken zoals deze heerlijke witlofschotel met appel, rookspekjes en gehakt? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media?