Kip kerrie met bloemkool en sperziebonen

Dit keer geen ovenschotel, maar een eenvoudige, makkelijke en snelle glutenvrije kip kerrie met bloemkool en sperziebonen. Lekker met bijvoorbeeld witte rijst, aardappelpuree, gebakken aardappeltjes of pasta. Je kunt eigenlijk alle kanten op met deze kip kerrie met bloemkool en sperziebonen.

Normaal krijg ik bij Sophie geen bloemkool of sperziebonen naar binnen, maar door het heerlijke kerrie sausje heeft ze weinig van de groente gemerkt en heeft ze lekker zitten smullen. Daarmee is deze kipschotel met bloemkool, sperziebonen en kerriesaus toegevoegd aan ons lijstje met Sophie proof (lees ook kids proof) gezinsrecepten.

In dit recept heb ik gewone kookroom gebruikt. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of melkvrij? Vervang dan de kookroom door Alpro Rice Cuisine.

Wil je dit heerlijke glutenvrije recept ook eens maken voor jou gezin? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.



Kip kerrie met bloemkool en sperziebonen

Snel, makkelijk en kids proof is deze heerlijke kip kerrie met bloemkool en sperziebonen welke ook heel eenvoudig melkvrij te maken is.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij, Melkvrij
Keyword Bloemkool, glutenvrij, kerriesaus, kip, kip kerrie, melkvrij, sperziebonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 kleine bloemkool of 1/2
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 ml kookroom of alpro rice cuisine
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie of vloeibare margarine

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden.

  2. Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm en de bloemkool in roosjes.

  3. Kook de bloemkool samen met de sperziebonen gedurende 12 minuten met wat zout.

  4. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  5. Verhit een scheutje olijfolie of vloeibare margarine in de wok of hapjes pan.

  6. Fruit hierin de ui en knoflook.

  7. Voeg na ongeveer 2 minuten de kipfilet toe en bak rondom even aan.

  8. Schep nu de bloemkool en sperziebonen bij de kip samen met de kookroom, kerriepoeder, het groentebouillonblokje en wat peper en zout naar smaak.

  9. Laat de kip kerrie met bloemkool en sperziebonen nog zo'n 5 minuten door pruttelen op een laag vuur.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze glutenvrije recepten op categorie en alfabet. De meeste van onze recepten zijn ook lactosevrij of heel makkelijk lactosevrije te maken.



 

Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op Social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

1 thought on “Kip kerrie met bloemkool en sperziebonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code