Met een ovenschotel zit je altijd goed zoals deze heerlijke witlofschotel met appel, rookspekjes en gehakt. Makkelijk om te maken en snel op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
5struikjeswitlof
750gramaardappels
500gramrundergehakt
250gramrookspekjes
1groteui
1groteappel
150gramBoursin met knoflook en kruiden
oude geraspte kaas
1flinketak krulpeterselie
2theelepelsgehaktkruiden
peper en zout
margarine of olie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Kook de aardappelschijfjes in 10 minuten gaar met wat zout.
Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
Kook de witlof 8 minuten voor met een beetje zout.
Als de witlof en aardappelschijfjes op staan kun je de oven voor verwarmen op 200 graden Celsius.
Snipper intussen de ui en snijd de appel in blokjes.
Giet de aardappelschijfjes af en stoom even droog. Zet ze even aan de kant.
Stort de witlof in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een beetje olie of margarine in een koekenpan en fruit hierin de ui.
Voeg de spekblokjes toe en bak deze goudbruin.
Voeg het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak het gehakt rul.
Giet het overtollige vet af en schep het gehaktmengsel in een grote ovenschaal.
Meng de appel samen met de Boursin en een beetje peper door de witlof. Knip de krulpeterselie fijn en meng dit ook met de witlof. Schep het geheel boven op het gehakt.
Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de laag met witlof.
Bestrooi als laatste de aardappels met een flinke laag geraspte oude kaas.
Zet de witlofschotel met appel, rookspekjes en gehakt in het midden va de oven gedurende zo'n 25 minuten totdat de aardappels en kaas goudbruin zijn.
Opmerkingen
Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie