Een super lekkere en makkelijk voorjaarsstamppot met doperwten, worteltjes en veldsla boordevol groente welke je ook nog eens binnen 35 minuten op tafel hebt staan.
In de glutenvrije paas/lentespecial gaf ik het ook al even aan. Stamppot kun je naast de herfst en winter ook prima in het voorjaar eten en zelfs in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan de lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla of de zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas. Je kunt zo eindeloos veel variëren met stamppot. En eigenlijk verveelt het nooit. Wij stamppen daarom gewoon het hele jaar door. Lekker!
Afgelopen week heb ik voor het eerst deze zalige voorjaarsstamppot met doperwten, worteltjes en veldsla gemaakt. Heerlijk nog wat extra lente-uitjes erdoor en niet te vergeten een bakje Boursin cuisine met knoflook en kruiden. Boursin of Paturain vind je vaak terug in mijn recepten. Het geeft een heerlijk romige en kruidige smaak aan je gerecht wat weer lekker combineert met de diverse groente. Zoals bijna al onze glutenvrije recepten is deze voorjaarstamppot ook weer makkelijk om te maken en staat hij ook nog eens snel op tafel. Binnen 35 minuten kun je al aanschuiven.
Kabeljauw met tijm en knoflook
Wij hebben wij de voorjaarstamppot met doperwten, worteltjes en veldsla met een heerlijk stukje kabeljauw met tijm en knoflook gegeten. Echt een super lekkere en verrassende combinatie. Deze lentestamppot is bijvoorbeeld ook heerlijk met een stukje zalm, een malse kalkoenschnitzel, chipolotaworstjes of een glutenvrije rundervink.
Wil je deze heerlijke voorjaarsstamppot met doperwten, worteltjes en veldsla ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Voorjaarsstamppot met doperwten, worteltjes en veldsla
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- 500 gram waspeentjes
- 200 gram doperwten diepvries
- 40 gram veldsla
- 4 lente-uitjes
- 1 bakje Boursin cuisine knoflook & kruiden 240 gram
- snufje nootmuskaat
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar.
- Kook tegelijkertijd de worteltjes in zo'n 20 minuten gaar met wat zout.
- Voeg na 10 minuten kooktijd de doperwten toe aan de worteltjes.
- Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Voeg de lente-uitje bij de doperwten en worteltjes gedurende zo'n 30 seconden en giet daarna in zijn geheel in een zeef.
- Laat even uitlekken.
- Stamp de aardappels fijn met de Boursin cuisine.
- Roer de doperwten, worteltjes en lente-uitjes door de aardappelpuree.
- Voeg als laatste de veldsla toe en roer deze door de stamppot.
- Serveer de voorjaarsstamppot met doperwten, worteltjes en veldsla direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije stamppot recepten zoals deze voorjaarsstamppot met doperwten, worteltjes en veldsla? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije stamppotten waar je voor elk seizoen van het jaar een heerlijke stamppot vind.
Volgen jullie ons ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook de avonturen van Sophie en mij, sneak peaks naar nieuwe recepten, tips, reviews en nog veel meer.