• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Klaar in 45 minuten, Stamppot, Zomer recepten  /  14 augustus 2020

Zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas

Een verrassend lekkere zomerstamppot met postelein, bacon, oude kaas en doperwten. Heerlijk met een gekruid speklapje of chipolataworstjes.

Postewatte?! Postelein! 

Postelein is een beetje een ‘vergeten groente’ wat eigenlijk best wel jammer is. Door de fris zurige zoutige smaak past het in tal van gerechten en kun je er eindeloos mee variëren. Postelein heeft helder groene, kleine, ruitvormige blaadjes met dikke en aan de onderkant wat rozige steeltjes. Postelein komt van oorsprong uit het verre oosten waar het al zo’n 2000 jaar gegeten wordt. Vanuit daar is het via het Romeinse rijk bij ons terecht gekomen.

Je kunt postelein zowel rauw eten als gekookt. Postelein is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens heel gezond. Zo bevat postelein bijvoorbeeld meer ijzer dan spinazie en zit het boordevol vitamines en mineralen.

Zomerstamppot met porselein, bacon en oude kaasPostelein wordt vaak gezien als een echte zomergroente. Je ziet het dan ook vaak in de schappen van de supermarkt liggen. Toch bestaat er ook een wintervariant. Let er op dat als je postelein koopt, de blaadjes mooi fris groen zijn en niet verlept. En dat de steeltjes knapperig zijn.

Afgelopen week heb ik deze heerlijke zomerstamppot ermee gemaakt. Lekker met met blokjes oude kaas erdoor, doperwtjes en bacon. Echt een aanrader. Binnenkort zul je ongetwijfeld nog meer recepten met postelein voorbij zien komen op onze website. Wij zijn nog lang niet uit gevarieerd.

Wil je onze zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.

 



Zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas

Een verrassend lekkere zomerstamppot met postelein, bacon, oude kaas en doperwten. Heerlijk met een gekruid speklapje of chipolataworstjes.
Gang Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord aardappels, bacon, doperwten, oude kaas, postelein, stamppot, zomerrecept, zonder gluten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappels
  • 300 gram postelein
  • 200 gram doperwten
  • 1 rode ui
  • 150 gram bacon reepjes
  • 125 gram oude kaas
  • 150 ml melk
  • 15 gram boter of margarine
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
  • Kook de aardappels in ruim wat met wat zout in zo'n 17 minuten gaar.
  • Kook de doperwten zo'n 8 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
  • Snipper de rode ui.
  • Verhit een beetje olie of margarine in een koekenpan en fruit hierin de rode ui.
  • Voeg de baconreepjes mee en bak deze mee.
  • Verwijder intussen de lange stelen van de postelein zodat er een klein stukje steel aan blijft zitten
  • Snijd de oude kaas in blokjes van ongeveer ½ cm.
  • Giet de aardappels af en stoom ze even droog.
  • Giet intussen de melk in een steelpan en breng aan de kook
  • Stamp de aardappels fijn met de boter of margarine, dijon mosterd, een beetje peper naar smaak en de warme melk.
  • Roer de postelein, doperwten, baconreepjes, oude kaas en rode ui door de aardappelpuree.
  • Serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

 

Ben je op zoek naar nog meer zomerrecepten zoals deze heerlijke zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije zomer recepten.



Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • bacon
  • doperwten
  • glutenvrij
  • oude kaas
  • postelein
  • vergeten groente
  • zomerrecept
  • zomerstamppot

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Roerbaknoedels kip kerrie glutenvrij
Italiaans stoofvlees uit de slowcooker

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands