Viscurry met koriander, bos-ui en paprika

Helaas zijn Patrick en Sophie niet echt viseters wat ik super jammer vind, want ik ben er dol op. Een stukje kabeljauw met wat tijm en knoflook gaat nog wel, of een ovenschotel waar vis in zit kan ook nog, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Om mijn gezin toch een beetje aan andere visgerechten te krijgen, moet je soms wat creatiever zijn in je recepten. Daarom dit heerlijke recept voor viscurry met koriander, paprika en bos-ui uit welke ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. En natuurlijk gluten- en lactosevrij, maar dat wisten jullie vast al.

Resultaat, mijn moppies vonden het heerlijk en hebben lekker zitten smullen. Voor herhaling vatbaar dus!



Viscurry met koriander, paprika en bos-ui

Een super lekkere, makkelijke en snelle gluten- en lactosevrije Oosterse viscurry. Heerlijk met pandanrijst.

Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Oosters
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 800 gram kabeljauwfilet diepvries
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode punt paprika
  • 1 rode ui
  • 3 bos-uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentje
  • 2 cm kurkuma
  • 1 cm gember
  • 15 gram koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • olijfolie
  • 1 visbouillonblokje
  • maizena
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Ontdooi de kabeljauw een aantal uur van te voren in een vergiet met daaronder een kom om het vocht op te vangen.

  2. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.

  3. Snijd de bos-uitjes in ringetjes en de paprika in blokjes.

  4. Snipper de rode ui.

  5. Hak de blaadjes van de koriander zo fijn mogelijk

  6. Schil de gember en de kurkuma. Rasp beide en voeg ze bij de knoflook en rode peper. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, dan kun je ook 2 theelepels gedroogde kurkuma gebruiken uit een potje.

  7. Snijd de ontdooide kabeljauw in grove stukken en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.

  8. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de rode ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma zo'n 3 minuten. Bak de gemalen komijn ook even mee zodat de aroma's goed vrij komen.

  9. Voeg nu de paprika's, koriander en bos-uitjes toe en roerbak het geheel nog zo'n 3 minuten.

  10. Zorg dat je een klein beetje kokosmelk apart houdt om straks een maizena papje te kunnen maken.

  11. Giet de rest van de kokosmelk bij het geheel en voeg hier het visbouillonblokje aan toe. Roer alles even goed door.

  12. Voeg als laatste de stukken kabeljauw toe en laat deze op een laag vuurtje rustig gaar stoven gedurende zo'n 10 minuten. 

  13. Maak een papje van de overgebleven kokosmelk en 1 eetlepel maizena en dik de viscurry iets in indien nodig.

Notities

Serveer de viscurry met koriander, paprika en bos-ui met pandanrijst.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link 

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code