Een super lekkere, makkelijke en snelle gluten- en lactosevrije Oosterse viscurry met korinader, bos-ui en paprika. Heerlijk met pandanrijst.
Helaas zijn Patrick en Sophie niet echt viseters wat ik super jammer vind, want ik ben er dol op en het is natuurlijk ook nog een super gezond. Een stukje kabeljauw met wat tijm en knoflook gaat nog wel, of een ovenschotel waar vis in zit kan ook nog, maar daar blijft het dan ook wel bij. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!
Het vraagt om wat creativiteit, maar gelukkig ontbreekt het mij daar niet aan als glutenvrije foodie. Daarom heb ik dit heerlijke glutenvrije viscurry met koriander, paprika en bos-ui recept verzonnen welke ook nog eens erg makkelijk is om te maken en super snel klaar. Hij staat namelijk al binnen 30 minuten op tafel.
Resultaat, mijn moppies vonden het heerlijk en hebben lekker zitten smullen. Voor herhaling vatbaar dus!
Wil je dit heerlijke Oosters visgerecht ook eens maken? Je vind het uitgebreide recept hieronder!
Viscurry met koriander, paprika en bos-ui
Ingrediënten
- 800 gram kabeljauwfilet vers of diepvries
- 400 ml kokosmelk
- 1 rode punt paprika
- 1 rode ui
- 3 bos-uitjes
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentje
- 2 cm kurkuma
- 1 cm gember
- 15 gram koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- olijfolie
- 1 visbouillonblokje
- maizena
- peper en zout
Instructies
- Ontdooi de kabeljauw een aantal uur van te voren in een vergiet met daaronder een kom om het vocht op te vangen. Als je verse kabeljauw gebruikt, dan kun je deze stap uiteraard overslaan.
- Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de bos-uitjes in ringetjes en de paprika in blokjes.
- Snipper de rode ui.
- Hak de blaadjes van de koriander zo fijn mogelijk
- Schil de gember en de kurkuma. Rasp beide en voeg ze bij de knoflook en rode peper. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, dan kun je ook 2 theelepels gedroogde kurkuma gebruiken uit een potje.
- Snijd de ontdooide kabeljauw in grove stukken en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de rode ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma zo'n 3 minuten. Bak de gemalen komijn ook even mee zodat de aroma's goed vrij komen.
- Voeg nu de paprika's, koriander en bos-uitjes toe en roerbak het geheel nog zo'n 3 minuten.
- Zorg dat je een klein beetje kokosmelk apart houdt om straks een maizena papje te kunnen maken.
- Giet de rest van de kokosmelk bij het geheel en voeg hier het visbouillonblokje aan toe. Roer alles even goed door.
- Voeg als laatste de stukken kabeljauw toe en laat deze op een laag vuurtje rustig gaar stoven gedurende zo'n 10 minuten.
- Maak een papje van de overgebleven kokosmelk en 1 eetlepel maizena en dik de viscurry iets in indien nodig.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer super snelle recepten welke makkelijk te maken zijn zoals deze viscurry met koriander, bos-ui en paprika? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.