Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Oosterse gerechten, Visgerechten, Wokgerechten  /  26 april 2018

Viscurry met koriander, bos-ui en paprika

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Viscurry met koriander, bos-ui en paprika

Een super lekkere, makkelijke en snelle gluten- en lactosevrije Oosterse viscurry met korinader, bos-ui en paprika. Heerlijk met pandanrijst.

Helaas zijn Patrick en Sophie niet echt viseters wat ik super jammer vind, want ik ben er dol op en het is natuurlijk ook nog een super gezond. Een stukje kabeljauw met wat tijm en knoflook gaat nog wel, of een ovenschotel waar vis in zit kan ook nog, maar daar blijft het dan ook wel bij. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Het vraagt om wat creativiteit, maar gelukkig ontbreekt het mij daar niet aan als glutenvrije foodie. Daarom heb ik dit heerlijke glutenvrije viscurry met koriander, paprika en bos-ui recept verzonnen welke ook nog eens erg makkelijk is om te maken en super snel klaar. Hij staat namelijk al binnen 30 minuten op tafel.

Resultaat, mijn moppies vonden het heerlijk en hebben lekker zitten smullen. Voor herhaling vatbaar dus!

Wil je dit heerlijke Oosters visgerecht ook eens maken? Je vind het uitgebreide recept hieronder!



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Viscurry met koriander, paprika en bos-ui

Een super lekkere, makkelijke en snelle gluten- en lactosevrije Oosterse viscurry. Heerlijk met pandanrijst.
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Oosters
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 800 gram kabeljauwfilet vers of diepvries
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode punt paprika
  • 1 rode ui
  • 3 bos-uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentje
  • 2 cm kurkuma
  • 1 cm gember
  • 15 gram koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • olijfolie
  • 1 visbouillonblokje
  • maizena
  • peper en zout

Instructies

  • Ontdooi de kabeljauw een aantal uur van te voren in een vergiet met daaronder een kom om het vocht op te vangen. Als je verse kabeljauw gebruikt, dan kun je deze stap uiteraard overslaan.
  • Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
  • Snijd de bos-uitjes in ringetjes en de paprika in blokjes.
  • Snipper de rode ui.
  • Hak de blaadjes van de koriander zo fijn mogelijk
  • Schil de gember en de kurkuma. Rasp beide en voeg ze bij de knoflook en rode peper. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, dan kun je ook 2 theelepels gedroogde kurkuma gebruiken uit een potje.
  • Snijd de ontdooide kabeljauw in grove stukken en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de rode ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma zo'n 3 minuten. Bak de gemalen komijn ook even mee zodat de aroma's goed vrij komen.
  • Voeg nu de paprika's, koriander en bos-uitjes toe en roerbak het geheel nog zo'n 3 minuten.
  • Zorg dat je een klein beetje kokosmelk apart houdt om straks een maizena papje te kunnen maken.
  • Giet de rest van de kokosmelk bij het geheel en voeg hier het visbouillonblokje aan toe. Roer alles even goed door.
  • Voeg als laatste de stukken kabeljauw toe en laat deze op een laag vuurtje rustig gaar stoven gedurende zo'n 10 minuten. 
  • Maak een papje van de overgebleven kokosmelk en 1 eetlepel maizena en dik de viscurry iets in indien nodig.

Notities

Serveer de viscurry met koriander, paprika en bos-ui met pandanrijst.
 
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer super snelle recepten welke makkelijk te maken zijn zoals deze viscurry met koriander, bos-ui en paprika? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • bos-ui
  • gember
  • glutenvrij
  • Glutenvrij genieten
  • glutenvrij recept
  • kabeljauw
  • kokosmelk
  • koriander
  • kurkuma
  • lactosevrij
  • lactosevrij recept
  • lekker eten
  • pandanrijst
  • paprika

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Guacamole, zelfgemaakt is de lekkerste!
Salsa dip, lekker spicy en home made

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen