Een super lekkere, makkelijke en snelle gluten- en lactosevrije Oosterse viscurry. Heerlijk met pandanrijst.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Oosters
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 469kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
800gramkabeljauwfiletvers of diepvries
400mlkokosmelk
1rode punt paprika
1rode ui
3bos-uitjes
1rode peper
1bolletjeChinese knoflook of 2 teentje
2cmkurkuma
1cmgember
15gramkoriander
1 theelepelgemalen komijn
olijfolie
1visbouillonblokje
maizena
peper en zout
Hoe maak je het?
Ontdooi de kabeljauw een aantal uur van te voren in een vergiet met daaronder een kom om het vocht op te vangen. Als je verse kabeljauw gebruikt, dan kun je deze stap uiteraard overslaan.
Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de bos-uitjes in ringetjes en de paprika in blokjes.
Snipper de rode ui.
Hak de blaadjes van de koriander zo fijn mogelijk
Schil de gember en de kurkuma. Rasp beide en voeg ze bij de knoflook en rode peper. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, dan kun je ook 2 theelepels gedroogde kurkuma gebruiken uit een potje.
Snijd de ontdooide kabeljauw in grove stukken en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de rode ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma zo'n 3 minuten. Bak de gemalen komijn ook even mee zodat de aroma's goed vrij komen.
Voeg nu de paprika's, koriander en bos-uitjes toe en roerbak het geheel nog zo'n 3 minuten.
Zorg dat je een klein beetje kokosmelk apart houdt om straks een maizena papje te kunnen maken.
Giet de rest van de kokosmelk bij het geheel en voeg hier het visbouillonblokje aan toe. Roer alles even goed door.
Voeg als laatste de stukken kabeljauw toe en laat deze op een laag vuurtje rustig gaar stoven gedurende zo'n 10 minuten.
Maak een papje van de overgebleven kokosmelk en 1 eetlepel maizena en dik de viscurry iets in indien nodig.
Opmerkingen
Serveer de viscurry met koriander, paprika en bos-ui met pandanrijst.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie