Salsa dip, lekker spicy en home made

Vorige week poste ik het recept voor de guacamole en toen heb ik jullie ook het recept voor de salsa dip beloofd. Beide dips zijn afzonderlijk erg lekker met tortillachips of nachos, maar samen zijn ze helemaal geweldig lekker, want ze combineren namelijk erg goed met elkaar.

Ook deze salsa dip is erg makkelijk om te maken en staat binnen 10 minuten op tafel. Gewoon alles in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine, pureren en klaar! Top toch?!

Wil je weten hoe je deze heerlijke salsa dip maakt? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.

 



Salsa dip

Een heerlijk pittige tomaten salsa dip die gewoon gluten- en lactosevrij. Lekker met tortillachips of nachos.

Porties 1 schaaltje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 500 gram rijpe trostomaten
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 1 limoen
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Hoeft niet al te netjes, want je gaat ze straks toch pureren.

  2. Snijd de knoflook en ui in stukjes. Snijd de rode peper in ringetjes. De zaadjes laat ik dit keer gewoon zitten. Zo wordt je salsa lekker spicy. Houd je niet zo van spicy, dan kan je de zaadjes ook weglaten.

  3. Doe de tomaten, knoflook, ui, rode peper, gemalen komijn, paprikapoeder en een flinke snuf zout in de hakmolen van de staafmixer.

  4. Snijd de limoen in 2 helften en knijp het sap uit boven het tomatenmengsel.

  5. Pureer de salsa dip zo fijn mogelijk en klaar ben je.

Notities

Deze salsa dip is heerlijk met tortillachips of nachos. Helemaal als je er nog een schaaltje homemade guacamole bij zet. Deze smaken combineren super met elkaar.

Heb je een beetje salsa dip over, dan kun je deze ongeveer een week bewaren in de koelkast in een luchtdichtbakje.

Alvast veel snack plezier! Eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code