Thaise viskoekjes, snel, makkelijk en gewoon glutenvrij

Met deze glutenvrije Thaise viskoekjes zit je altijd goed. Ze zijn makkelijk om te maken, snel klaar en ook nog eens super lekker. Heerlijk als bijgerecht voor bij bijvoorbeeld mihoen of rijst, maar ook perfect als snack of als voorgerecht met wat chilisaus om te dippen.

Thaise viskoekjes worden ook wel Tod Nam Pla genoemd zijn er natuurlijk in heel veel verschillende variaties. Wij hebben onze viskoekjes redelijk basic gehouden, maar je kunt er natuurlijk lekker op los variëren en ze geheel aanpassen naar je eigen smaak.

Heb je al trek gekregen en ben je benieuwd naar ons recept? Je vind een uitgebreide beschrijving hieronder!

Thaise viskoekjes

Deze gluten- en lactosevrije Thaise viskoekjes stonden al eventjes op mijn to-do-lijstje. Ze zijn heerlijk als snack met chilisaus, maar ook erg lekker met mihoen of rijst en een frisse salade.

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Thais
Keyword glutenvrij, lactosevrij, Thais, Viskoekjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 12 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauw
  • 4 lente uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje knoflook
  • 3 theelepels vissaus
  • 1,5 theelepels Thai Green Curry kruiden Euroma (by Jonnie Boer)
  • 4 eetlepels glutenvrije bloem
  • 1 ei
  • 8 takjes koriander
  • 1 theelepel limoensap
  • zonnebloemolie

Hoe maak je het?

  1. Dep de kabeljauw droog. Als je diepvries kabeljauw gebruikt, zorg dan dat deze goed ontdooit en uitgelekt is. Snijd de kabeljauw in grove stukken.

  2. Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in een paar stukken. Pel de knoflook en snijd deze in grove stukken. Was de koriander, dep deze droog en haal de blaadjes af.

  3. Doe de stukken kabeljauw, de knoflook, rode peper, koriander, limoensap en vissaus in de keukenmachine en hak alles zo fijn mogelijk. 

  4. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en schep deze door het vismengsel.

  5. Klop het ei los en roer dit goed door het vismengsel. Voeg nu de glutenvrije bloem en de Thai Green Curry kruiden toe en meng alles nog even goed door. Als het vismengsel nog te nat is, voeg dan wat extra bloem bij.

  6. Maak van het vismengsel ongeveer 12 Thaise viskoekjes. Draai eerst een balletje van het mengsel en maak deze daarna plat met je handen totdat de koekjes ongeveer 1 tot 1,5 cm dik zijn.

  7. Verhit een laag van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een stevige koekenpan of hapjespan en laat dit goed heet worden. Bak de Thaise viskoekjes ongeveer 5 minuten aan beide zijde knapperig en bruin.

  8. Laat de Thaise viskoekjes even uitlekken op wat keukenpapier voor je ze serveert.

    Eet smakelijk!

Notities

Deze Thaise viskoekjes zijn zowel glutenvrij als melkvrij.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Heb je ook al eens onze zelfgemaakte glutenvrije loempia’s geprobeerd? Je vind deze op onze pagina met glutenvrije Oosterse gerechten.



Volgens jullie de avonturen van Sophie en mij al op Social media? Je vind hier niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe producten, glutenvrije aanbiedingen, winacties en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

 

Wil je voortaan geen recept meer missen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Dan ontvang je elke zondag onze nieuwste recepten, samen met ons laatste nieuws en nog veel meer glutenvrije kookinspiratie in je mailbox.

2 thoughts on “Thaise viskoekjes, snel, makkelijk en gewoon glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code