Thaise gele curry met Chinese kool, peultjes, paprika, prei en kip. Makkelijk om te maken en ook nog eens super snel klaar.
We koken in ons gezin niet vaak iets uit een pakje, maar heel soms maak ik een uitzondering. Een tijdje terug waren de curry pasta’s van Fair Trade in de aanbieding en het leek met toch wel erg handig om een aantal van deze pakjes in huis te hebben. Veel varianten zijn namelijk glutenvrij, waaronder de Thaise gele curry.
En kort daarna kwam het al van pas. Het was een erg drukke week. Veel te doen op mijn werk waardoor ik ’s middags van af huis ook nog wat dingen afgemaakt heb. Ook veel afspraken in de middag voor Sophie. Zwemles, bezoekje aan de kinderarts voor de gluutjes controle en ook nog een bezoekje aan de tandarts tussen door. ’s Avonds stond er weer een vergadering op de planning, dus druk, druk, druk. Op dat soort momenten is het erg fijn om even snel iets in elkaar te flansen.
Dat is deze heerlijke Thaise gele curry met Chinese kool, peultjes en kip geworden. Lekker met rijstnoedels, maar ook erg lekker met bijvoorbeeld pandanrijst. Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Thaise gele curry met Chinese kool, peultjes en kip
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- ⅓ Chinese kool
- 150 gram peultjes
- 1 prei
- 1 rode punt paprika
- 1 blikje kokosmelk
- 70 gram Thaise gele curry fairtrade
- 250 gram rijstnoedels
- rijstolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Halveer de peultjes, snijd de prei in ringetjes en de paprika in blokjes.
- Snijd de Chinese kool in repen van ongeveer 1 cm breed.
- Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de gele curry pasta.
- Voeg de kipblokjes erbij en bak rondom aan.
- Schep nu de groenten in de pan en bak even mee.
- Schenk de kokosmelk bij de groente en kip. Breng zachtjes aan de kook totdat de groente beetgaar is.
- Breng de Thaise gele curry verder op smaak met wat peper en zout.
- Zet intussen het water voor de rijstnoedels op en bereid volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Serveer de Thaise gele curry met Chinese kool, peultjes en kip met de rijstnoedels erbij.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze Thaise gele curry met Chinese kool, peultjes en kip? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?