Aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook. Of in mijn geval kun je beter zeggen met ontplofte knoflook. Ik had bedacht dat de knoflookbolletjes best wel een half uurtje in de oven konden, alleen daar waren de knoflookjes het niet zo mee eens.
Na zo’n 20 minuten hoorde ik ineens PLOF! PLOF! OMG! Wat een ravage in die oven! De knoflookjes waren in duizend kleine stukjes ontploft en plakte half verbrand aan de binnenkant van mijn oven.
Het heeft dan ook even gekost om de boel weer schoon en stankvrij te maken.
Geen zorgen! In het recept heb ik de tijd voor het poffen van de knoflook gehalveerd tot 15 minuten, maximaal 20 minuten. Dat is veilig. Alles daarboven is voor eigen risicio 😉
Maar anyway, aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook. Ze zijn niet moeilijk om te maken, maar het vergt wel wat tijd. Het resultaat?! Echt smullen! Ben je benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!
Aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook
Ingrediënten
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 3 bolletjes Chinese knoflook
- 15 gram bieslook
- flinke hand jong belegen geraspte Goudse kaas
- 20 gram lactosevrije boter
- 200 ml lactosevrije melk
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten.
- Leg 3 bolletjes Chinese knoflook in de schil op een bakpapiertje in de oven gedurende zo'n 15 tot 20 minuten. Als je ze langer in de oven laat kunnen ze ontploffen. Weet ik alles van.....
- Doe de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Verwijder de schil van de knoflook.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter, warme melk, gepofte knoflook en een flinke hand geraspte kaas.
- Knip de bieslook in kleine stukjes boven de aardappelpuree en meng nog even goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep met een ijsbolletjeslepel (5 cm doorsnede) bolletjes uit de aardappelpuree en leg ze op de bakplaat. Zorg dat je ongeveer 2 cm ruimte tussen de bolletjes houd, ze gaan namelijk wat uitlopen.
- Bak de aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook gedurende zo'n 20 tot 25 minuten in het midden van de oven totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben.
Opmerkingen

Wil je nog meer van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten uit proberen? Klik dan snel hier voor onze recepten index.
moet de knoflook niet door de puree heen ? of lees ik er over heen.
mvg
c
Er is inderdaad een regel weggevallen . Dank voor je alertheid! Heb het gecorrigeerd.
Hoi,
Kun je dit ook maken met teentjes knoflook? Ik lees vaak in je receptje een bol knoflook, dit is vast niet hetzelfde als een bol knoflook die uiteenvalt in tenen.
Hoeveel tenen knoflook komt overeen met 1 bol Chinese knoflook?
Groetjes,
Janine
Hoi, nee, dat klopt. Het zijn die kleine bolletjes knoflook die vaak in zo’n wit mandje zitten. Solo staat er meestal op. Ik vind deze een stuk lekkerder en milder van smaak. Daarom gebruik ik deze altijd. Maar je kunt ook uiteraard ook teentjes gebruiken. Neem dan 3 tot 4 teentjes en pof ze iets minder lang.
Groet,
Audrey