Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Aardappel gerechten, Herfst recepten, Kerst, Paasrecepten, Vegetarisch  /  28 juni 2018

Aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook

Aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook. Of in mijn geval kun je beter zeggen met ontplofte knoflook. Ik had bedacht dat de knoflookbolletjes best wel een half uurtje in de oven konden, alleen daar waren de knoflookjes het niet zo mee eens.

Na zo’n 20 minuten hoorde ik ineens PLOF! PLOF! OMG! Wat een ravage in die oven! De knoflookjes waren in duizend kleine stukjes ontploft en plakte half verbrand aan de binnenkant van mijn oven.
Het heeft dan ook even gekost om de boel weer schoon en stankvrij te maken.

Geen zorgen! In het recept heb ik de tijd voor het poffen van de knoflook gehalveerd tot 15 minuten, maximaal 20 minuten. Dat is veilig. Alles daarboven is voor eigen risicio 😉

Maar anyway, aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook. Ze zijn niet moeilijk om te maken, maar het vergt wel wat tijd. Het resultaat?! Echt smullen! Ben je benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!

 



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook

Lekker, makkelijk te maken (wel even wat tijd er voor nemen) en super leuk om te doen. O ja, en ook nog eens gluten- en lactosevrij. Deze heerlijke aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook is een perfect bijgerecht wat je eindeloos kunt variëren.
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 3 bolletjes Chinese knoflook
  • 15 gram bieslook
  • flinke hand jong belegen geraspte Goudse kaas
  • 20 gram lactosevrije boter
  • 200 ml lactosevrije melk
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten.
  • Leg 3 bolletjes Chinese knoflook in de schil op een bakpapiertje in de oven gedurende zo'n 15 tot 20 minuten. Als je ze langer in de oven laat kunnen ze ontploffen. Weet ik alles van.....
  • Doe de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
  • Verwijder de schil van de knoflook.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter, warme melk, gepofte knoflook en een flinke hand geraspte kaas.
  • Knip de bieslook in kleine stukjes boven de aardappelpuree en meng nog even goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep met een ijsbolletjeslepel (5 cm doorsnede) bolletjes uit de aardappelpuree en leg ze op de bakplaat. Zorg dat je ongeveer 2 cm ruimte tussen de bolletjes houd, ze gaan namelijk wat uitlopen.
  • Bak de aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook gedurende zo'n 20 tot 25 minuten in het midden van de oven totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben.

Notities

Met deze aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook kun je eindeloos variëren. Wij hebben ze heerlijk gegeten bij de kalkoenvinken, kip krokant nuggets maar ze passen bijvoorbeeld ook uitstekend bij . 
Veel kook plezier en alvast eet smakelijk!
 
Liefs Audrey

Wil je nog meer van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten uit proberen? Klik dan snel hier voor onze recepten index.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • aardappel
  • aardappelpuree
  • bieslook
  • bijgerecht
  • coeliakie
  • gepofte knoflook
  • glutenvrij
  • Glutenvrij genieten
  • kaas
  • lactosevrij
  • lekker eten
  • oven
  • recept

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Kalkoenvinken met roomkaas, pesto en spinazie
Stroganoffsaus

4 comments

  • c
    1 juli 2018

    moet de knoflook niet door de puree heen ? of lees ik er over heen.

    mvg
    c

    Reply
    • Audrey
      1 juli 2018

      Er is inderdaad een regel weggevallen . Dank voor je alertheid! Heb het gecorrigeerd.

      Reply
  • Janine
    17 december 2019

    Hoi,
    Kun je dit ook maken met teentjes knoflook? Ik lees vaak in je receptje een bol knoflook, dit is vast niet hetzelfde als een bol knoflook die uiteenvalt in tenen.
    Hoeveel tenen knoflook komt overeen met 1 bol Chinese knoflook?

    Groetjes,
    Janine

    Reply
    • Audrey
      17 december 2019

      Hoi, nee, dat klopt. Het zijn die kleine bolletjes knoflook die vaak in zo’n wit mandje zitten. Solo staat er meestal op. Ik vind deze een stuk lekkerder en milder van smaak. Daarom gebruik ik deze altijd. Maar je kunt ook uiteraard ook teentjes gebruiken. Neem dan 3 tot 4 teentjes en pof ze iets minder lang.

      Groet,
      Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen