Snelle glutenvrije spaghetti bolognese welke ook nog eens makkelijk is om te maken. Lekker met Parmezaanse kaas en een frisse salade.
Afgelopen week had ik ineens super veel trek in spaghetti bolognese. ’t Ja, en dan moet het natuurlijk perse op tafel komen. Helaas was het al 17:00 uur geweest en een echte klassieke Italiaanse bolognesesaus moet toch minstens 2 uur pruttelen. Pfff, op zijn vroegst rond 19:30 uur eten is geen optie. Tegen die tijd ben ik al omgevallen van de trek en Sophie moet natuurlijk ook gewoon op tijd naar bed.
Dan maar een snellere variant verzinnen. Dat is deze makkelijke glutenvrije spaghetti bolognese geworden welke erg goed smaakte. Okay, de langzame versie is lekkerder, maar dit is zeker een goed alternatief voor als je wat minder de tijd hebt. Mijn gezin heeft dit recept in ieder geval goedgekeurd.
Wil je ons snelle glutenvrije spaghetti bolognese recept ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Spaghetti bolognese
Ingrediënten
- 300 gram glutenvrije spaghetti
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote winterpeen
- 1 grote ui
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 2 blikjes tomatenblokjes á 400 gram
- 1 blikje tomatenpuree 40 gram
- 1 runderbouillonblokje
- 1 theelepel oregano
- 1 blaadje laurier
- 1 theelepel suiker
- 10 blaadjes verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de winterpeen in fijne blokjes van ongeveer 5 mm.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Schenk de tomatenblokjes erbij samen met de tomatenpuree, het laurierblaadje, de oregano, suiker, runderbouillonblokje, peper en een beetje zout.
- Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg ze bij de bolognesesaus.
- Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan zo'n 25 minuten doorstoven.
- Maak intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Serveer de saus bovenop de spaghetti eventueel met grof geraspte Parmezaanse kaas.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer glutenvrije Italiaanse recepten proberen? Wat denk je van onze heerlijke glutenvrije pizza calzone met ham en champignons of onze gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes?
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews en de avonturen van Sophie en mij.