Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Kipgerechten, Klaar in 45 minuten, Ovenschotels  /  30 april 2020

Kipsalon, de gezondere variatie op de kapsalon

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Kipsalon, de gezondere variatie op de kapsalon

Een overheerlijke glutenvrije kipsalon. De gezondere variant van de kapsalon welke je binnen een handomdraai op tafel tovert. Succes gegarandeerd!

De kapsalon

De kipsalon is afgeleid van de welbekende kapsalon. Een gerecht dat bestaat uit friet met daarover heen shoarma. Vervolgens wordt er een flinke laag kaas overgedaan waarna het gerecht onder de grill wordt gezet. Als laatste komt er nog salade bovenop. Kapsalon wordt geserveerd met knoflooksaus en sambal. Je ziet ook wel varianten met kebab, gyros, döner of falafel.

De kapsalon is ontstaan in 2003 toen de kapsalon eigenaar Nataniël Gomes bij de even verderop gelegen shoarmazaak, El Aviva in Rotterdam, een schotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het gerecht werd steeds vaker besteld en kreeg daarom de naam “kapsalon”. Inmiddels is het een heel populair gerecht en vrijwel bij elke shoarmazaak in Nederland en België verkrijgbaar.

De kipsalon

Hoewel de traditionele kapsalon best wel lekker is, is het een enorme calorieën bom. Een portie bevat maar liefst 1200 kcal en is behoorlijk. Dat laatste is iets waar ik absoluut niet tegen kan. Te vet eten betekent voor mij ziek worden. Nu had ik al wel eens de kipsalon voorbij zien komen. Een variatie op de kapsalon, maar op een andere manier bereid. Daardoor minder vet en gezonder.

Afgelopen week heb ik voor het eerst onze versie van de kipsalon gemaakt. Gebakken mini krieltjes met heerlijk malse kipfiletblokjes bestrooid met shoarmakruiden. Blokjes paprika erdoor, een rood uitje en natuurlijk flink wat pit erin. Dus 2 bolletjes Chinese knoflook en een rood pepertje. Flinke laag jong belegen geraspte kaas erover en hopla, onder de grill. Daarna aftoppen met ijsbergsla, tomaten en knoflooksaus en eten maar!

Heb je al trek gekregen in onze kipsalon? Je vind het recept hieronder!



Kipsalon
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Kipsalon

Een overheerlijke glutenvrije kipsalon. De gezondere variant van de kapsalon welke je binnen een handomdraai op tafel tovert. Succes gegarandeerd!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord glutenvrij, grill, ijsbergsla, kaas, Kapsalon, knoflooksaus, makkelijk recept, mini krieltjes, paprika, Shoarma, snel recept, tomaat, zonder gluten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 700 gram mini krieltjes voorgekookt
  • 1½ eetlepel shoarmakruiden
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 100 gram ijsbergsla voorgesneden
  • 2 tomaten
  • geraspte kaas
  • knoflooksaus
  • olijfolie
  • zout

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met de shoarmakruiden.
  • Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Ik gebruik hier de hakmolen van de staafmixer voor of een wiegemes.
  • Snijd de rode ui in 4 stukken en vervolgens in reepjes.
  • Snijd de paprika's en tomaten in blokjes.
  • Verwarm in tussen de grill voor op 200 graden Celsius.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de mini krieltjes goudbruin.
  • Verhit nogmaals een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak rondom lichtbruin.
  • Doe nu de paprikablokjes bij de kip samen met de rode ui en roerbak nog even mee.
  • Doe de mini krieltjes in een ovenschaal en bestrooi licht met wat zout.
  • Schep hier de kip, paprika en rode ui bovenop.
  • Bestrooi de kipsalon met een flinke laag geraspte kaas en zet de schaal onder de grill gedurende 15 minuten.
  • Haal de kipsalon uit de oven en bestrooi deze met de ijsbergsla en stukjes tomaat.
  • Schenk als laatste knoflooksaus naar smaak erover.

Notities

 
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije gerechten zoals deze kipsalon? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten.



Volgen jullie ons ook al op Social Media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • avondeten
  • glutenvrij
  • grill
  • ijsbergsla
  • kapsalon
  • kipsalon
  • krieltjes
  • paprika
  • rode ui
  • shoarma
  • tomaat
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Kedgeree met makreel, doperwten en wortel
Spaghetti bolognese, de snelle variant

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen