• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Klein gebak  /  2 mei 2020

Glutenvrije oranje tompoucen, zelfgemaakt de lekkerste

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Glutenvrije oranje tompoucen, zelfgemaakt de lekkerste

De lekkerste glutenvrije oranje tompoucen voor Koningsdag of Bevrijdingsdag maak je heel makkelijk en snel zelf. Heerlijk met zelfgemaakte banketbakkersroom en oranje glazuur.

Zoals beloofd hierbij dan eindelijk het recept voor de glutenvrije oranje tompoucen. Het was eigenlijk de bedoeling om deze overheerlijke glutenvrije tompoezen vóór Koningsdag met jullie te delen, maar helaas door gebrek aan tijd konden we ze pas op Koningsdag zelf maken.

Koningsdag was natuurlijk woningsdag geworden, dus naast de spelletjes en lekkere hapjes, hadden we nog een leuke bezigheid om samen te doen. Tompoezen bakken! Het resultaat?! Ze zijn echt mega lekker geworden. Zelfs de andere dag vond ik ze nog lekker. Echt een aanrader dus.

Het glutenvrije bladerdeeg

Voor onze tompouces heb ik voor het eerst het glutenvrije bladerdeeg van Lieke is Vrij gebruikt. Deze kan ik echt iedereen aanraden. We hebben inmiddels, naar mijn idee, al het glutenvrij bladerdeeg wat er is getest en deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is, volgens mij, de enige met roomboter en dat proef je. Het bladerdeeg van VA foods is voor ons een goede tweede en een goed alternatief als je ook lactosevrij moet eten.

Over lactosevrij gesproken. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de volle melk door lactosevrije melk of kokosmelk voor in de banketbakkersroom zodat ook jij deze heerlijke oer Hollandse gebakjes kunt eten.

Nog een paar tips voor het glazuur

Heb je geen sinaasappelsap in huis voor het glazuur? Abrikozensap, oranje limonade of gewoon water werkt ook prima. Het sinaasappelsap is bedoeld als extra smaakje. Oranje kleurstof koop ik bij de taartenwinkel. Ik gebruik altijd de tubes rainbow dust van het merk ProGel voor mijn baksels en glazuur, maar elke andere oranje (of roze) voedingskleurstof volstaat ook.

Wil je onze overheerlijke glutenvrije oranje tompoucen ook eens maken? Je vind het recept hieronder.



Glutenvrije oranje tompoucen
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Glutenvrije oranje tompoucen

De lekkerste glutenvrije oranje tompoucen voor Konigsdag maak je vrij makkelijk en snel zelf. Succes gegarandeerd!
Gang Gebak, Taart, Tussendoortje
Keuken Glutenvrij, Hollands, Nederlands
Sleutelwoord banketbakkersroom, Hollandse groente, Koningsdag, Nederlands, oranje, tompoes, Tompouce, zonder gluten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • oranje kleurstof
  • 3 eierdooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram maizena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Halveer het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleed rooster en zet in de oven gedurende 10 tot 12 minuten. Draai het bladerdeeg halverwege even om.
  • Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster.
    Glutenvrije oranje tompoucen
  • Maak intussen de banketbakkersroom.
  • Verwarm de melk in een pan met dikke bodem.
  • Doe de suiker, vanillesuiker, maizena en eidooiers in een kom en mix tot een schuimende lichtgele massa.
  • Giet een scheut van de warme melk bij het suiker-eimengsel en schep alles daarna weer terug in de pan.
  • Breng de gele vla aan de kook en blijf intussen roeren.
  • Zodra de banketbakkersroom het kookpunt heeft bereikt en de juiste dikte (ongeveer zoals dikke vanillevla), zet dan het vuur uit.
  • Doe de banketbakkersroom in een vershoudbakje en laat ongeveer 30 minuten afkoelen op de aanrecht.
  • Doe de deksel op het bakje en zet de banketbakkersroom nog minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt de banketbakkersroom ook een avond van te voren maken.
  • Als laatste is de oranje glazuur aan de beurt.
  • Meng hiervoor de poedersuiker met de sinaasappelsap en oranje kleurstof door elkaar met een lepel tot een gladde vloeibare massa. Is je glazuur wat te dun, voeg dan wat poedersuiker bij. Is hij te dik, voeg dan een beetje vocht bij.
  • Bestrijk de helft van de stukjes bladerdeeg met de glazuur en laat uitlekken op een rooster gedurende minstens een half uur zodat je glazuur wat stolt.
    Glutenvrije oranje tompoucen
  • Strijk een dikke laag banketbakkersroom op de stukjes bladerdeeg zonder glazuur van ongeveer 3 tot 4 cm.
  • Leg daarboven op de stukken bladerdeeg met de glazuur en klaar zijn je glutenvrije oranje tompoucen.

Notities

Veel bakplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer glutenvrij bakken? Probeer dan ook eens onze glutenvrije koekjes die niet uit lopen. Of wat denk je van een heerlijke glutenvrije appeltaart of carrot cupcakes met cream cheese frosting?



Volgen jullie ons ook al op Social Media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • banketbakkersroom
  • Bevrijdingsdag
  • bij de koffie
  • gebak
  • glutenvrij
  • glutenvrij bakken
  • Hollands
  • Koningsdag
  • Nederlands
  • Oranje
  • taart
  • tompoes
  • tompouce
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Spaghetti bolognese, de snelle variant
Moussaka, een heerlijke Griekse ovenschotel

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands