Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Spaghetti bolognese
4
van
7
Stemmen
Snelle glutenvrije spaghetti bolognese welke ook nog eens makkelijk is om te maken. Lekker met Parmezaanse kaas en een frisse salade.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
689
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
glutenvrije spaghetti
500
gram
rundergehakt
1
grote
winterpeen
1
grote
ui
1
bolletje
Chinese knoflook
of 2 teentjes
2
blikjes
tomatenblokjes
á 400 gram
1
blikje
tomatenpuree
40 gram
1
runderbouillonblokje
1
theelepel
oregano
1
blaadje
laurier
1
theelepel
suiker
10
blaadjes
verse basilicum
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de winterpeen in fijne blokjes van ongeveer 5 mm.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Schenk de tomatenblokjes erbij samen met de tomatenpuree, het laurierblaadje, de oregano, suiker, runderbouillonblokje, peper en een beetje zout.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg ze bij de bolognesesaus.
Breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan zo'n 25 minuten doorstoven.
Maak intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de saus bovenop de spaghetti eventueel met grof geraspte Parmezaanse kaas.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
gehakt, glutenvrij, Italiaans, makkelijk recept, snel recept, spaghetti, tomatensaus
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Spaghetti bolognese
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
689
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
31
g
48
%
Verzadigd vet
11
g
69
%
Transvet
2
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
14
g
Cholesterol
89
mg
30
%
Natrium
788
mg
34
%
Kalium
1035
mg
30
%
Koolhydraten
74
g
25
%
Vezel
6
g
25
%
Suiker
11
g
12
%
Eiwit
32
g
64
%
Vitamine A
3605
IU
72
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
8
mg
40
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamine C
28
mg
34
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
23
µg
22
%
Calcium
123
mg
12
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
41
µg
10
%
IJzer
6
mg
33
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
60
mg
15
%
Fosfor
274
mg
27
%
Selenium
21
µg
30
%
Zink
6
mg
40
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag