Momenteel zijn de ovenschotels niet aan te slepen in ons gezin. We hebben inmiddels heel wat verschillende soorten gemaakt en uiteraard hebben we nog heel veel ideeën voor wat nog meer in de oven kan qua eten. Patrick’s nieuwe motto is dan ook: “Als het uit de oven komt, dan is het altijd lekker”.
Ook ik vind het een fantastische manier om eten te bereiden. Zeker doordeweeks wanneer ik wat minder tijd heb om in de keuken te staan. Je hebt slechts 20 tot 25 minuten voorbereidingstijd nodig en de oven doet de rest van het werk voor je. Helemaal top! Afgelopen week had ik erg veel trek in pasta. ’t Ja, en je raad het waarschijnlijk al, deze moest natuurlijk uit de oven komen. Dat is deze ovenpasta met tomaat, broccoli, champignons en hamblokjes geworden.Lekker met een dakje van verse rijpe trostomaten erop en een dikke laag geraspte kaas met oregano.
Op het moment dat ik deze ovenpasta maakte, logeerde ons nichtje Sarah uit Spanje ook bij ons. Ze had wat festivals bezocht samen met haar neef uit Israël (niet onze neef) en wilde graag nog een dagje naar Amsterdam. Ons huis is dan een perfect logeer adres, omdat wij vlak bij Amsterdam wonen. En uiteraard vonden wij het super leuk om haar weer te zien. Het was toch al weer een aantal jaar geleden en hoewel je af en toe praat via Whatsapp video, het is niet hetzelfde.
Wat ook erg leuk was, was om de oudste en de jongste van de kleinkinderen samen te zien. Sarah is inmiddels 25 jaar en onze Sophie 5 jaar. Daar tussen zitten nog 4 kleinkinderen. Omdat Sarah vegetarisch eet en haar neef Joods is, heb ik voor hen een schaaltje apart gemaakt zonder de hamblokjes. Ze hebben gesmuld. Echt een super compliment voor mij.
Wil je ons recept ook eens maken met of zonder hamblokjes? Je vind de beschrijving hieronder.
Ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije pasta
- 1 rode punt paprika
- 250 gram champignons
- 1 gele paprika
- 1 struikje broccoli
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 200 gram hamblokjes
- 200 gram cherry tomaten
- 4 trostomaten
- geraspte kaas
- 1 bakje Paturain met knoflook en kruiden 165 gram
- 1 groentebouillonblokje
- oregano
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije pasta met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snipper intussen de ui.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Je kunt ze ook fijn hakken in de hakmolen van de staafmixer.
- Snijd beide paprika's in blokjes en de champignons in plakjes.
- Halveer de cherry tomaten, snijd de broccoli kleine roosjes en de trostomaten in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de hamblokjes toe en bak even mee.
- Schep nu de paprika's, champignons, broccoli en cherry tomaatjes in de wok en roerbak zo'n 5 minuten.
- Als laatste voeg je de glutenvrije pasta toe samen met de roomkaas met knoflook en kruiden.
- Breng het geheel op smaak met de oregano en peper en zout.
- Schep de pasta in een grote ovenschaal.
- Leg de tomaatplakjes dakpansgewijs op de pasta. Bestrooi royaal met geraspte kaas.
- Strooi als laatste wat oregano naar smaak op de tomaatplakjes met kaas.
- Laat de ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons in ongeveer 20 minuten goudbruin worden.
- Serveer de pasta ovenschotel met een frisse salade.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons? Je vind ze allemaal op onze pagina met ovenschotels en onze pagina met glutenvrije pastagerechten.
Volgens jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media?