Een heerlijke en eenvoudige glutenvrije ovenpasta met tomaat, broccoli, champignons en hamblokjes. Slechts 20 minuten voorbereiding en daarna 20 minuten in de oven.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
400gramglutenvrije pasta
1rode punt paprika
250gramchampignons
1gele paprika
1struikjebroccoli
1ui
1rode peper
1bolletjeChinese knoflook
200gramhamblokjes
200gramcherry tomaten
4trostomaten
geraspte kaas
1bakje Paturain met knoflook en kruiden165 gram
1groentebouillonblokje
oregano
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije pasta met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper intussen de ui.
Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Je kunt ze ook fijn hakken in de hakmolen van de staafmixer.
Snijd beide paprika's in blokjes en de champignons in plakjes.
Halveer de cherry tomaten, snijd de broccoli kleine roosjes en de trostomaten in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg na ongeveer 2 minuten de hamblokjes toe en bak even mee.
Schep nu de paprika's, champignons, broccoli en cherry tomaatjes in de wok en roerbak zo'n 5 minuten.
Als laatste voeg je de glutenvrije pasta toe samen met de roomkaas met knoflook en kruiden.
Breng het geheel op smaak met de oregano en peper en zout.
Schep de pasta in een grote ovenschaal.
Leg de tomaatplakjes dakpansgewijs op de pasta. Bestrooi royaal met geraspte kaas.
Strooi als laatste wat oregano naar smaak op de tomaatplakjes met kaas.
Laat de ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons in ongeveer 20 minuten goudbruin worden.
Serveer de pasta ovenschotel met een frisse salade.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie