Naanbrood is het belangrijkste bijgerecht in de Indiase keuken. Daarom mag het eigenlijk niet ontbreken bij bijvoorbeeld een heerlijke Indiase curry zoals de Indiase dahl of kip korma. Naan wordt meestal van tarwemeel gemaakt, maar ja, dat mag Sophie natuurlijk niet. Daarom heb ik deze glutenvrije variant voor haar gemaakt. Onze kleine meid heeft er van gesmuld. Ze vond het zelfs zo lekker dat vandaag een overgebleven naanbroodje mee moest in haar broodtrommel naar school.
De variaties op naanbrood zijn eindeloos. In onze versie heb ik knoflook en verse koriander gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk ook weglaten zodat je naturel naanbrood hebt. Is naan (want zo heet het eigenlijk) moeilijk om te maken? Nee, juist niet. Met een paar ingrediënten tover je in een handomdraai dit heerlijke Indiase platbrood op tafel.
Wil je weten hoe? Lees dan snel verder voor het recept!
Naanbrood met knoflook en koriander
Ingrediënten
- 400 gram Schär mix B
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 zakje gedroogde gist 7 gram
- 120 ml lauwwarm water
- 1 theelepel suiker
- 50 gram ghee of gesmolten roomboter
- 8 takjes koriander
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 eetlepel olie om te bestrijken optioneel
- snufje zout
Hoe maak je het?
- Doe het water met de gist en een theelepel suiker in een kommetje en roer even goed door. Zet even aan de kant.
- Hak de koriander fijn.
- Doe intussen de glutenvrije bloem samen met de Griekse yoghurt en ghee samen met een snufje zout in de kom van de keukenmachine.
- Pel de knoflook, knijp deze uit met de knoflookpers en doe deze bij het geheel.
- Voeg als laatste het gistmengsel toe.
- Kneed het deeg met de kneedhaak totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Vervolgens kneed je het deeg met de hand nog even goed door.
- Dek de kom af met een doek en laat een uur rusten op een warme plaats.
- Vorm van het deeg 4 ballen en rol deze uit.
- Zet een grillpan of koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden.
- Bak de broodjes in ongeveer 3 minuten per kant gaar en goudbruin. Je kunt ze eventueel aan weerszijde bestrijken met olie.
- Keer de broodjes regelmatig om zodat beide kanten egaal bruin worden en niet verbranden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je na het lezen van dit recept wellicht op zoek naar meer Indiase gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!
Erg lekker! Niet gemaakt net schar mix maar zelf wat gekend (rijstmeel, xanthaangom, sorghummeel). Even snel aangebakken in de pan en vervolgens alles 10 minuten in de oven afgebakken, was wat minder werk.
Echt heerlijk, ik moet me inhouden niet alles op te eten, het is voor vanavond bedoeld ?.