Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Naanbrood met knoflook en koriander
5
van 1 stem
Hoe maak je vrij eenvoudig je eigen glutenvrije naanbrood? Je leest het hier.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Indiaas, Vegetarisch
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
497
kcal
Porties
4
stuks
Ingrediënten
400
gram
Schär mix B
150
gram
Griekse yoghurt
1
zakje
gedroogde gist
7 gram
120
ml
lauwwarm water
1
theelepel
suiker
50
gram
ghee
of gesmolten roomboter
8
takjes
koriander
2
bolletjes
Chinese knoflook
1
eetlepel
olie om te bestrijken
optioneel
snufje
zout
Hoe maak je het?
Doe het water met de gist en een theelepel suiker in een kommetje en roer even goed door. Zet even aan de kant.
Hak de koriander fijn.
Doe intussen de glutenvrije bloem samen met de Griekse yoghurt en ghee samen met een snufje zout in de kom van de keukenmachine.
Pel de knoflook, knijp deze uit met de knoflookpers en doe deze bij het geheel.
Voeg als laatste het gistmengsel toe.
Kneed het deeg met de kneedhaak totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
Vervolgens kneed je het deeg met de hand nog even goed door.
Dek de kom af met een doek en laat een uur rusten op een warme plaats.
Vorm van het deeg 4 ballen en rol deze uit.
Zet een grillpan of koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden.
Bak de broodjes in ongeveer 3 minuten per kant gaar en goudbruin. Je kunt ze eventueel aan weerszijde bestrijken met olie.
Keer de broodjes regelmatig om zodat beide kanten egaal bruin worden en niet verbranden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
glutenvrij, Indiaas, knoflook, koriander, naan
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Naanbrood met knoflook en koriander
Portie grootte
0 g
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
497
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
14
g
22
%
Verzadigd vet
8
g
50
%
Meerv. onverz. vet
0.5
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
34
mg
11
%
Natrium
30
mg
1
%
Kalium
44
mg
1
%
Koolhydraten
84
g
28
%
Vezel
2
g
8
%
Suiker
3
g
3
%
Eiwit
9
g
18
%
Vitamine A
292
IU
6
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.05
mg
3
%
Vitamine C
2
mg
2
%
Vitamine E
0.1
mg
1
%
Vitamine K
12
µg
11
%
Calcium
51
mg
5
%
Koper
0.03
mg
2
%
Foliumzuur
43
µg
11
%
IJzer
0.1
mg
1
%
Mangaan
0.05
mg
3
%
Magnesium
3
mg
1
%
Fosfor
15
mg
2
%
Selenium
0.4
µg
1
%
Zink
0.2
mg
1
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag