Een mega lekkere linzenschotel met courgette, aubergine en quinoa welke niet alleen glutenvrij is, maar ook nog eens vegan én binnen 35 minuten op tafel staat.
Ook wij Dobbertjes hebben zo af en toe eens een dagje zonder vlees. Soms heel bewust, soms onbewust. Dat laatste was ook het geval met deze heerlijke glutenvrije linzenschotel met courgette, aubergine en quinoa. Het was namelijk in eerste instantie helemaal niet de bedoeling om het gerecht op deze manier, dus vegan/vegetarisch, te maken. Ik had namelijk bedacht om de groenteschotel apart te serveren van de quinoa met daarbij nog wat gegrilde plakjes kip met garam masala. Helaas pakte de kip niet zo heel goed uit. Net een nieuwe grillpan gekocht en die doet het toch iets beter dan ik aanvankelijk gedacht had. Resultaat, donkerbruine en gort droge kip. Yup, ook bij mij mislukt weleens iets.
Daardoor kon ik de groenten en quinoa eigenlijk net zo goed door elkaar mengen. Daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Wat was die linzenschotel met courgette, aubergine en quinoa lekker geworden zeg. Echt met zo’n Midden-Oosters tintje, gezond en super voedzaam. Jam! Die kip had er achteraf gezien helemaal niet zo goed bijgepast. Wij gaan dit gerecht zeker vaker maken. Zelfs Sophie vond het erg lekker, dus bij deze het keurmerk kidsproof!
Wil je deze heerlijke glutenvrije en vegan linzenschotel met courgette, aubergine en quinoa ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Linzenschotel met courgette, aubergine en quinoa
Ingrediënten
- 300 gram witte quinoa
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 gele puntpaprika
- 200 gram linzen Hak
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 rode ui
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ theelepel kaneel
- 1½ theelepel gemalen komijn
- 4 takjes koriander
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels olijfolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snijd de courgette en aubergine in blokjes. Ze hoeven niet geschild te worden.
- Snijd vervolgens de gele puntpaprika ook in blokjes.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Giet de linzen in een zeef en spoel af met wat koud water. Laat ze even uitlekken.
- Kook intussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout en het groentebouillonblokje.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de gemalen komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak eventjes mee zodat de aroma's goed vrij komen.
- Voeg de courgette, aubergine en gele paprika toe en roerbak een paar minuutjes mee.
- Giet vervolgens de tomatenblokjes en de linzen bij het geheel samen met wat peper en zout naar smaak en breng zachtjes aan de kook.
- Haal de blaadjes van de takjes koriander en knip deze fijn boven de groenteschotel. Roer even door.
- Laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Giet de quinoa af in een zeef en meng deze met de courgette, aubergine en linzen.
- Serveer direct!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije & vegan recepten zoals deze zalige linzenschotel met courgette, aubergine en quinoa? Probeer dan ook eens onze chili sin carne of de Indiase dahl.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.










