Kruidenboter is echt zo’n product wat niet meer weg te denken is in onze Hollandse keuken. Denk maar aan het zeer bekende stokbrood met kruidenboter. Maar ook op bijvoorbeeld de mosselen, de biefstuk, aardappelen of vis wordt kruidenboter veel gebruikt. Eigenlijk gebruik je het vaker dan je denkt. Nu zijn vrij veel kruidenboter varianten welke in de winkel te koop zijn gelukkig glutenvrij, maar veel soorten zijn niet lactosevrij. Nu ben ik al eens op zoek geweest naar een goede lactosevrije kruidenboter, maar weet je dat het eigenlijk veel sneller is om het zelf te maken dan op zoek te gaan?
Ook vind ik zelfgemaakte lactosevrije kruidenboter veel lekkerder dan een kant-en-klare variant. Je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen en het is ook nog eens binnen 10 minuten klaar. Je vind ons recept hieronder!
Lactosevrije kruidenboter
Ingrediënten
- 125 gram zachte lactosevrije roomboter MinusL
- 5 takjes bladpeterselie
- 10 sprietjes bieslook
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
- 2 theelepels limoensap
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Doe de zachte lactosevrije boter in een kom en voeg hier 2 theelepels limoensap bij.
- Hak de blaadjes van de peterselie fijn en knip de sprietjes bieslook in kleine stukjes. Voeg beide bij de boter.
- Pers de bolletjes knoflook uit met de knoflookpers en voeg ook deze bij de boter.
- Voeg als laatste wat peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
- Je kunt de lactosevrije kruidenboter direct gebruiken, maar hij wordt nog lekkerder als je hem minstens een uur terug in de koelkast zet. Op deze manier kunnen de smaken nog beter met elkaar mengen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je benieuwd naar onze andere gluten- en lactosevrije recepten? Je vind ze allemaal op categorie en alfabet in onze recepten index!
Volg je onze avonturen ook al op Instagram?