Tadaaa!!! Hier is dan het eerste nieuwe glutenvrije recept voor 2020. Namelijk deze heerlijke kipfilet Toscana. De aftrap van een hele grote lijst vol met lekkere glutenvrije recepten die ik allemaal nog met jullie wil delen. En vandaag is niet alleen een bijzondere dag omdat we ons eerste recept van 2020 posten. Ik ben ook nog eens jarig op deze vrijdag de 3e januari. Dubbelfeest dus 😉
Dit recept voor kipfilet Toscana komt je misschien wel een beetje bekend voor. Dat kan wel kloppen, want de kipfilet Toscana is een ook van de Knorr trattoria gerechten. Uiteraard heb ik deze versie glutenvrij gemaakt en is deze kip Toscana natuurlijk zonder pakjes en zakjes. Ook bij dit gerecht mis je het ‘gemak’ van een pakje niet. Het recept is namelijk erg makkelijk om te maken en staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Naast deze variant heb je ook nog de kipfilet Romana en de gehaktballetjes Pizzaiola. Deze ga ik natuurlijk ook glutenvrij namaken en zullen, mits ze gelukt zijn, later dit jaar op de website verschijnen.
Met dit recept wil ik ook nog eens een nieuwe rubriek in het leven roepen. Namelijk “Glutenvrij koken onder 10 euro”. Deze recepten zijn allemaal bedoeld voor 4 personen, tenzij anders staat aangegeven, en kosten niet meer dan € 2,50 per persoon. Je kunt het bedrag wat ik heb uitgegeven op het moment van maken terug vinden in het recept. Voor dit recept heb ik bijvoorbeeld € 7,87 uitgegeven wat neerkomt op € 1,97 per persoon.
Dit recept plaats ik alvast in de nieuwe rubriek glutenvrij budget koken en spoedig, als ik alle andere recepten op de site heb uitgeplozen, volgen er nog veel meer.
Wil je deze glutenvrije Toscaanse kipfilet met penne ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Kipfilet Toscana
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 350 gram glutenvrije penne of andere glutenvrije pasta
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 250 gram diepvries sperziebonen
- 1 rode punt paprika
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout beetgaar.
- Kook de sperzieboontjes 5 minuten voor met een snufje zout.
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm en bestrooi met wat peper en zout.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
- Voeg nu de sperziebonen en paprika toe en roerbak even mee.
- Schenk de tomatenblokjes bij het geheel en breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, tijm en wat peper en zout.
- Voeg als laatste de glutenvrije pasta toe en warm alles nog even goed door.
- Serveer de kipfilet Toscana eventueel met een frisse salade.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Volgen jullie ons ook al op Social media?