Ben je ook zo dol op de Indiase keuken? Dan moet je deze Indiase rijstschotel echt een keertje proberen. Echt super lekker geworden. Deze Indiase rijstschotel met kip en doperwten is niet alleen erg makkelijk om te maken. Hij is ook nog eens super snel klaar. En last but not least! Je hebt er slechts maar 1 pan voor nodig. Scheelt weer afwas.
Een aantal weken geleden heb ik deze rijstschotel met paprika, doperwten, bosuitje en garam masala voor het eerst voor mijn gezinnetje gemaakt. Ik weet dat Sophie dol is op de Indiase curry’s en garam masala kruiden, dus leek mij dit een prima gerecht om mijn kieskeurige mopje voor te schotelen. En inderdaad. Ze heeft ervan gesmuld. Deze mag dan ook op de lijst van Dobber gezinsrecepten.
Serveer dit heerlijke Indiase eenpansgerecht eventueel met wat zelfgemaakt naanbrood en raita.
Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.
Indiase rijstschotel met kip en doperwten
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 250 gram basmatirijst
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 rode peper
- 1 ui
- 3 cm gember
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1½ eetlepel garam masala
- 1 rode punt paprika
- 250 gram doperwten diepvries
- 5 bosuitjes
- 750 ml water
- 2 kippenbouillonblokjes
- arachideolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Tenzij je van pittig houdt, dan kun je ze gewoon laten zitten.
- Snijd de ui en knoflook grof. Schil het stukje gember.
- Doe de rode peper, ui, knoflook, gember, tomatenpuree, garam masala, komijn, kurkuma en peper en zout in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een kruidenpasta.
- Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Verhit een scheutje arachideolie in de wok en fruit hierin de kruidenpasta.
- Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
- Schep nu ook de paprika, bosui, doperwten en basmatirijst bij het geheel en roerbak ongeveer 1 minuut mee. De doperwten hoeven niet ontdooit te worden van te voren. Dit komt vanzelf goed in de pan.
- Schenk het water in de wok.
- Voeg de kippenbouillonblokjes toe. Knip de koriander fijn boven het geheel en breng de Indiase rijstschotel zachtjes aan de kook.
- Roer regelmatig alles door. Schep daarbij goed over de bodem om te voorkomen dat de rijst gaat aanbakken.
- Het gerecht is klaar als vrijwel al het water verdampt is en de rijst gaar is.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer super snelle glutenvrije recepten bekijken zoals deze Indiase rijstschotel met kip en doperwten? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Volgen jullie ons ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook de avonturen van Sophie en mij, tips, reviews en nog veel meer.