Een heerlijke Indiase rijstschotel met kip en doperwten. Makkelijk om te maken, snel klaar en ook nog eens onder de € 10,- voor 4 personen.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Eenpansgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 395kcal
Porties 6personen
Kosten € 8,63
Ingrediënten
500gramkipfilet
250grambasmatirijst
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1rode peper
1ui
3cmgember
1blikjetomatenpuree
1theelepelkurkuma
1theelepelgemalen komijn
1½eetlepelgaram masala
1rode punt paprika
250gramdoperwtendiepvries
5bosuitjes
750mlwater
2kippenbouillonblokjes
arachideolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Tenzij je van pittig houdt, dan kun je ze gewoon laten zitten.
Snijd de ui en knoflook grof. Schil het stukje gember.
Doe de rode peper, ui, knoflook, gember, tomatenpuree, garam masala, komijn, kurkuma en peper en zout in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een kruidenpasta.
Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Verhit een scheutje arachideolie in de wok en fruit hierin de kruidenpasta.
Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
Schep nu ook de paprika, bosui, doperwten en basmatirijst bij het geheel en roerbak ongeveer 1 minuut mee. De doperwten hoeven niet ontdooit te worden van te voren. Dit komt vanzelf goed in de pan.
Schenk het water in de wok.
Voeg de kippenbouillonblokjes toe. Knip de koriander fijn boven het geheel en breng de Indiase rijstschotel zachtjes aan de kook.
Roer regelmatig alles door. Schep daarbij goed over de bodem om te voorkomen dat de rijst gaat aanbakken.
Het gerecht is klaar als vrijwel al het water verdampt is en de rijst gaar is.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie