Broodje ei met bacon en kaas uit de oven

Het is altijd weer een leuke uitdaging om iets nieuws en uiteraard glutenvrij voor het zondagochtend ontbijt te verzinnen. We hebben natuurlijk al eens de glutenvrije havermoutpannenkoeken gehad, poffertjes met banaan, zelfgemaakte glutenvrije muesli, glutenvrije wafels en best veel gerechten met ei. ‘t Ja, met ei kun je nu eenmaal eindeloos veel gerechten maken en daarin heel veel variaties verzinnen.  Bijvoorbeeld roer-ei, ei muffins of een boerenomelet. Deze keer moest het dus iets anders worden. Dat is een heerlijk glutenvrij broodje ei met bacon en kaas uit de oven geworden.

Een glutenvrij broodje ei met bacon en kaas uit de oven ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens super eenvoudig om te maken. Je bakt ze eerst 10 minuten in de oven en daarna dek je ze af met folie zodat het ei verder kan garen. Zet de broodjes wel in een ovenschaal. Ik had dit helaas niet gedaan en trok vervolgens een dooier stuk omdat het folie vast geplakt zat aan het ei.

Vind je het leuk om deze heerlijke glutenvrije kaiserbroodjes met ei, bacon en kaas uit de oven ook eens voor je gezin te maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.



Broodje ei met bacon en kaas uit de oven

Een glutenvrij broodje ei met bacon en kaas uit de oven ziet er niet alleen super leuk uit, maar het is ook nog eens super eenvoudig om te maken. En het smaakt ook nog eens heerlijk.

Gang Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword bacon, ei, ei uit de oven, gluten-free, glutenvrij, glutenvrij ontbijt, ontbijt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 glutenvrije kaiserbroodjes Schär
  • 4 eieren M
  • 2 dikke plakken bacon
  • geraspte kaas

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Zorg ervoor dat de kaiserbroodjes goed ontdooit zijn.

  3. Snijd voorzichtig de bovenkantjes van de glutenvrije kaiserbroodjes en hol ze vervolgens uit. Duw de binnenkant wat platter met je vingers zodat je ze straks goed kunt vullen.

  4. Snijd de plakken bacon in blokjes.

  5. Strooi wat geraspte kaas in de broodjes en vul ze vervolgens met de stukjes bacon.

  6. Breek het ei boven het broodje en giet deze er voorzichtig in zodat de dooier heel blijft.

  7. Zet de broodjes in een ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin.

  8. Dek nu de ovenschaal af met wat folie om te voorkomen dat de broodjes zwart worden. Laat het ei nog zo'n 10 minuten door garen onder de folie totdat het helemaal gestold is.

Notities

Zeg nu zelf, ziet dit er nu niet super leuk uit?

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie

Zoek je nog meer recepten zoals dit leuke en super lekkere broodje ei met bacon en kaas uit de oven? Je vind ze allemaal op onze pagina met eiergerechten of glutenvrije ontbijtrecepten.



 

Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op Social media?

         

 

Elke zondag komt onze nieuwsbrief uit met onze nieuwe glutenvrije recepten, ons laatste nieuws, glutenvrije kookinspiratie, het nieuwe glutenvrij weekmenu, maar ook tips en reviews. Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan in via onze nieuwsbrief pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code