Engels ontbijt (English breakfast)

Toen ik nog in Engeland woonde… Ja, ja, ik heb ooit lang geleden eventjes in Barton upon Humber gewoond en in Hull gewerkt. Anyway, toen ik nog in Engeland woonde was het vrij gebruikelijk om elke zondagochtend te ontbijten met een traditioneel English Breakfast. Of zoals wij hier in Nederland zeggen, een Engels ontbijt.

Heel soms maakte ik Engels ontbijt nog weleens in Nederland, maar het was altijd een dingetje om de juiste bacon en worstjes te vinden. Daardoor smaakte het ook gewoon niet als English breakfast zoals ik het kende. Dus het gerecht werd hier thuis min of meer vergeten. Tot ik vorige week bij Albert Heijn was met Sophie en daar dikke plakken met bacon zag staan. Yes!

“Het zal toch niet dat ook….?” En ja, hoor! Op de vleesafdeling kwam ik Linconshire worstjes tegen. Yes, yes, yes! Dus zondagochtend is het weer tijd voor English breakfast! Lekker!

 English breakfast (Engels ontbijt)

Het is weer zondag, dus tijd voor Engels ontbijt. Gedoe op de zondagochtend? Wel nee! Het is zo klaar. En ook nog eens gewoon gluten- en lactosevrij, maar ook erg lekker! Super toch?!

Gang Ontbijt
Keuken Engels, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 2 tomaten
 • 1 blikje Heinz baked beans witte bonen in tomatensaus
 • 4 dikke plakken bacon
 • 4 Lincolnshire worstjes
 • 4 sneetjes glutenvrij witbrood
 • olie

Hoe maak je het?

 1. Was de tomaten en snijd ze daarna doormidden. Verwijder de kroontjes.

 2. Giet de witte bonen in tomatensaus in een pannetje en warm ze op.

 3. Schenk een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de worstjes hierin. Voeg vervolgens na zo'n 2 minuten de tomaten toe. Keer regelmatig om.

 4. Leg nu de bacon in de koekenpan en bak deze ook even mee. Keer ook regelmatig om.

 5. Als je koekenpan groot genoeg is, kun je nu als laatste de eieren toevoegen. Ik heb de spiegeleieren in een andere pan gebakken in een beetje olie, omdat mijn pan is net niet groot genoeg. 

 6. Breek het ei boven de pan en bak vervolgens totdat het eiwit gestold is, maar het eigeel nog vloeibaar.

 7. Rooster ondertussen de glutenvrije witte boterhammen.

 8. Serveer de English sausages, bacon, sunny side up egg, baked beans en fried tomatoes op groot bord. Geef de toast er apart bij.

Notities

Enjoy your English brekkie! 

Eet smakelijk en een fijne zondag!

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije kookinspiratie zoals bijvoorbeeld lunchgerechten, zomerrecepten of misschien heerlijke wereldgerechten ? Kijk dan ook eens in onze recepten index 

 www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code