Pindasaus, gewoon gluten- en lactosevrij

Wellicht hebben jullie mijn kipsaté recept wel eens voorbij zien komen of zelfs geprobeerd. Een mega lekkere zelf gemarineerde kipsaté met daarbij een heerlijke home made nasi goreng. In dit recept maak ik gebruik van een kant-en-klare glutenvrije pindasaus. Meestal die van het merk Inproba welke wij erg lekker vinden.

Totdat ik laatst de gado gado maakte en besloot om weer eens zelf pindasaus (satésaus) te maken. Ik vond het namelijk een beetje zonde van mijn gerecht om een kant-en-klare variant te gebruiken. En maar goed ook. Jeetje, wat is dat lekker zeg! Dat ik dit gewoon niet veel eerder weer heb gedaan. Zo veel lekkerder dan uit een bakje en eigenlijk is het mega simpel om te maken en nog snel ook.

Mijn advies! Vanaf nu geen zakjes en pakjes meer, maar lekker je eigen pindasaus maken. Wil je deze saus eventueel vegan maken? Dat kan! Laat dan gewoon de trassi weg in dit recept.

Je vind het recept voor de gluten- en lactosevrije (vegan) pindasaus (satésaus) hieronder!



Pindasaus (satésaus)

De allerlekkerste gluten- en lactosevrije pindasaus (satésaus) maak je gewoon heel makkelijk zelf. Deze variant is ook heel makkelijk vegan te maken.

Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Indonesisch, Oosters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 schaaltje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 2 cm gember
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels palmsuiker
  • arachideolie pindaolie

Hoe maak je het?

  1. Snipper het sjalotje, gember en knoflook zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer is hier ideaal voor.

  2. Fruit het sjalotje, gember en ui in een scheutje arachideolie. 

  3. Voeg na ongeveer 2 minuten de kokosmelk toe en laat even warm worden.

  4. Schep nu steeds een eetlepel pindakaas bij de kokosmelk en laat deze eerst oplossen voordat je de volgende lepel erin doet. 

  5. Voeg als laatste 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis, de sambal en de trassi bij de pindasaus. Laat de satésaus nog even rustig doorpruttelen en wat verder indikken.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije recepten om te eten met deze heerlijke pinda saus? Je vind ze allemaal op onze pagina met Oosterse recepten!



Volgen jullie ons ook al op Instagram en Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code