• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Ontbijt, Vegan, Vegetarisch  /  3 juli 2019

Glutenvrije muesli met heel veel variatie mogelijkheden!

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Glutenvrije muesli met heel veel variatie mogelijkheden!

Gelukkig komt er steeds meer glutenvrije muesli varianten op de markt wat natuurlijk heel erg fijn is. Maar weet je dat je eigenlijk heel makkelijk zelf je eigen glutenvrije muesli samen kunt stellen? Vaak ook nog veel lekkerder, want je kunt deze muesli helemaal naar je eigen smaak maken.

Als basis neem ik vaak havervlokken, teff vlokken, boekweit vlokken en soms ook nog quinoa vlokken en gierst vlokken (niet verwarren met gerst!). Uiteraard wel met het gecertificeerde glutenvrij logo. En daarna kun je los met de variaties. In deze variant heb ik rozijnen, zonnebloempitten, pompoenpitten, cranberries, gojibessen, chiazaad, sesamzaad, lijnzaadjes en kokosrasp gebruikt.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook nog noten toevoegen zoals pecannoten, cashewnoten, hazelnoten of wellicht walnoten. Ook kun je eventueel ander gedroogd fruit nemen zoals abrikozen, moerbeien of blauwe bessen. Of wat denk je van andere ontbijtverrijkers zoals cacao nibs, maanzaad of wellicht hennep zaad.

Ik ben iemand die van veel variatie houdt, daarom maak ik mijn muesli per keer per portie, zodat ik steeds weer andere ingrediënten kan toevoegen. Je kunt eventueel ook deze hoeveelheid zoals beschreven in het recept maal 4 of 5 doen en bewaren in een luchtdichte bak, zodat je er een aantal dagen mee kunt doen. Je hoeft dan alleen ‘s morgens nog maar vers fruit toe te voegen en (lactosevrije) yoghurt.

Heb je al trek gekregen in dit heerlijke, gezonde en voedzame ontbijtje? Je vind ons recept hieronder! Veel variatie plezier en eet smakelijk!



glutenvrije muesli
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Glutenvrije muesli

De lekkerste glutenvrije muesli?! Die maak je gewoon heel makkelijk en super snel zelf.
Gang Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 kom
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 eetlepel havervlokken
  • 1 eetlepel teffvlokken
  • 1 eetlepel boekweitvlokken
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel cranberries
  • 1 eetlepel gojibessen
  • 0,5 eetlepel chiazaad
  • 0,5 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 0,5 eetlepel gebroken lijnzaadjes
  • 1 appel of peer
  • (lactosevrije) yoghurt, kokosyoghurt of alpro

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Voeg (lactosevrije) yoghurt naar smaak toe.
  • Schil de appel of peer en snijd deze in blokjes.
  • Roer de appel of peer blokjes door je glutenvrije muesli. Dat is alles! Lekker makkelijk toch?!

Notities

Tip: voor de smaak strooi ik altijd nog een beetje kaneel over mijn muesli.
Eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en vaak lactosevrije recepten om je dag mee te starten? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ontbijtrecepten!



Volgen jullie ons al op Instagram en Facebook?

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • boekweit
  • breakfast
  • foodblog
  • foodie
  • gierst
  • glutenfree
  • glutenvrij ontbijt
  • glutenvrije muesli
  • haver
  • lactosefree
  • lactosevrij
  • noten
  • quinoa
  • rozijnen
  • teff

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Pindasaus, gewoon gluten- en lactosevrij
Andijvie ovenschotel met spekjes en rundersaucijzen

2 comments

  • Lien
    25 augustus 2020

    Op de verpakking van quinoavlokken staat dat je ze 10 minuten moet laten koken en 10 minuten moet laten staan. Kan je ze ook gewoon zo gebruiken dan? Dat staat nergens vermeld 🤗 we een top idee. Ik ga dan is op zoek naar boekweit, teff en gierst vlokken. Deze heb ik nog nergens gevonden!

    Reply
    • Audrey
      25 augustus 2020

      Beste Lien,

      Goede vraag! Quinoavlokken werken een beetje hetzelfde als havermout. Je kunt ze koken en daarna verwerken tot bijvoorbeeld een pap, maar je kunt ze ook rauw eten in bijvoorbeeld muesli.

      Groetjes Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands