De allerlekkerste gluten- en lactosevrije pindasaus (satésaus) maak je gewoon heel makkelijk zelf. Deze variant is ook heel makkelijk vegan te maken.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Indonesisch, Oosters
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 1schaaltje
Ingrediënten
1sjalotje
1bolletjeChinese knoflook
2cmgember
5eetlepelspindakaas
2eetlepelsglutenvrije ketjap manis
200mlkokosmelk
2theelepelssambal
1theelepeltrassi
2theelepelspalmsuiker
arachideolie pindaolie
Hoe maak je het?
Snipper het sjalotje, gember en knoflook zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer is hier ideaal voor.
Fruit het sjalotje, gember en ui in een scheutje arachideolie.
Voeg na ongeveer 2 minuten de kokosmelk toe en laat even warm worden.
Schep nu steeds een eetlepel pindakaas bij de kokosmelk en laat deze eerst oplossen voordat je de volgende lepel erin doet.
Voeg als laatste 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis, de sambal en de trassi bij de pindasaus. Laat de satésaus nog even rustig doorpruttelen en wat verder indikken.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie