Wellicht hebben jullie mijn kipsaté recept wel eens voorbij zien komen of zelfs geprobeerd. Een mega lekkere zelf gemarineerde kipsaté met daarbij een heerlijke home made nasi goreng. In dit recept maak ik gebruik van een kant-en-klare glutenvrije pindasaus. Meestal die van het merk Inproba welke wij erg lekker vinden.
Totdat ik laatst de gado gado maakte en besloot om weer eens zelf pindasaus (satésaus) te maken. Ik vond het namelijk een beetje zonde van mijn gerecht om een kant-en-klare variant te gebruiken. En maar goed ook. Jeetje, wat is dat lekker zeg! Dat ik dit gewoon niet veel eerder weer heb gedaan. Zo veel lekkerder dan uit een bakje en eigenlijk is het mega simpel om te maken en nog snel ook.
Mijn advies! Vanaf nu geen zakjes en pakjes meer, maar lekker je eigen pindasaus maken. Wil je deze saus eventueel vegan maken? Dat kan! Laat dan gewoon de trassi weg in dit recept.
Je vind het recept voor de gluten- en lactosevrije (vegan) pindasaus (satésaus) hieronder!
Pindasaus (satésaus)
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 2 cm gember
- 5 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 200 ml kokosmelk
- 2 theelepels sambal
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels palmsuiker
- arachideolie pindaolie
Hoe maak je het?
- Snipper het sjalotje, gember en knoflook zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer is hier ideaal voor.
- Fruit het sjalotje, gember en ui in een scheutje arachideolie.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de kokosmelk toe en laat even warm worden.
- Schep nu steeds een eetlepel pindakaas bij de kokosmelk en laat deze eerst oplossen voordat je de volgende lepel erin doet.
- Voeg als laatste 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis, de sambal en de trassi bij de pindasaus. Laat de satésaus nog even rustig doorpruttelen en wat verder indikken.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije recepten om te eten met deze heerlijke pinda saus? Je vind ze allemaal op onze pagina met Oosterse recepten!