Ik had het al een aantal keer voorbij zien komen. Ook heb ik er zelfs een aantal keer mee in mijn handen gestaan in de winkel, maar toch steeds weer ervan af gezien. Waarom? Het leek me eigenlijk niet zo heel lekker. Beetje smakeloos eigenlijk. Tot gisteren. Ik stond weer met zo’n pak courgette spaghetti in mijn handen en zag wat tips op de verpakking staan. Natuurlijk! Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. De courgette is misschien wat smakeloos, maar je kunt natuurlijk zelf allerlei lekkere dingen toevoegen om er een top maaltijd van te maken. Uiteindelijk is het deze courgette spaghetti met spinazie, cherry tomaten en gehakt geworden. Niet echt wat op de verpakking stond, maar hé, ik ben nu eenmaal een glutenvrije foodie, dus zelf iets bedenken is natuurlijk veel leuker.
Het resultaat?! De courgette spaghetti met spinazie, cherry tomaten en gehakt is echt super lekker geworden. Ook is het recept erg makkelijk om te maken. Je hebt slechts één pan nodig en het is ook nog eens binnen 25 minuten klaar. Ik zeg een top gerecht! Dit gerecht is naast glutenvrij, ook lactosevrij.
Courgette spaghetti met spinazie, cherry tomaten en gehakt
Ingrediënten
- 400 gram courgette spaghetti
- 500 gram rundergehakt
- 300 gram verse spinazie
- 400 gram cherry tomaten
- 2 sjalotjes
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 3 takjes basilicum
- 1 eetlepel oregano
- 50 gram Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Halveer de cherry tomaten.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
- Voeg na 2 minuten het gehakt toe samen met wat peper en zout en bak het rul.
- Schep de kers tomaatjes bij het gehakt en roer goed door.
- Voeg nu in delen de spinazie erbij en laat deze slinken.
- Pluk de blaadjes van de basilicum takjes en scheur ze in stukjes boven de wok.
- Strooi de oregano bij het geheel samen met eventueel nog wat peper en zout.
- Als laatste voeg je de courgette spaghetti toe. Roer goed door en laat de courgette spaghetti met spinazie, cherry tomaten en gehakt nog zo'n 3 tot 5 minuten door pruttelen totdat de courgette beetgaar is.
- Serveer de courgette pasta met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Op zoek naar nog meer snelle glutenvrije gerechten voor het hele gezin zoals deze courgette spaghetti met spinazie, cherry tomaten en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!