• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Klaar in 45 minuten, Ovenschotels  /  5 september 2019

Sperziebonenschotel met kip en appel

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Sperziebonenschotel met kip en appel

Ja! Hier is er weer eentje! Weer zo’n mega lekkere en makkelijke glutenvrije ovenschotel! Namelijk deze heerlijke sperziebonenschotel met kip en appel in een super lekkere kruidige kerriesaus. Heerlijke met voorgekookte aardappelschijfjes erboven op en een flinke laag geraspte kaas welke lekker goudbruin en knapperig wordt in de oven. Deze sperziebonenovenschotel staat ook nog eens binnen 45 minuten op tafel.  Slechts 25 minuten voorbereiding en daarna nog 20 minuten in de oven. Super toch?!

Houdt je van bobotie en roti, dan is deze ovenschotel met sperziebonen echt iets voor jou. Wij vonden het daar namelijk best wel wat van weg hebben. Echt mega lekker. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de kookroom door Alpro cuisine of lactosevrije kookroom van Blue Band.

Wil je deze sperziebonenschotel met kip en appel ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Sperziebonenschotel met kip en appel
Afdrukken Pin
3.8 van 5 Stemmen

Sperziebonenschotel met kip en appel

Deze sperziebonenschotel met kip en appel is echt een aanrader. Super makkelijk om te maken, snel en ook nog eens mega lekker.
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord aardappel, aardappels uit de oven, gluten-free, glutenvrij, kerrie, kip, makkelijk recept, ovenschotel, sperziebonen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 650 gram aardappels
  • 300 gram sperziebonen
  • 450 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 kleine appel
  • 250 ml kookroom
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 10 stengels bieslook
  • kipkruiden
  • geraspte kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm.
  • Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm.
  • Kook de aardappels met wat zout gedurende 10 minuten.
  • Kook de sperziebonen met wat zout 12 minuten voor.
  • Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kipkruiden.
  • Snipper de ui en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg na ongeveer 2 minuten de kipblokjes toe en bak rondom aan.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen en stukjes appel toe en roerbak even mee.
  • Giet vervolgens de kookroom bij het geheel samen met het kerriepoeder, het groentebouillonblokje en wat peper en zout naar smaak.
  • Knip als laatste de stengels bieslook fijn boven het geheel en roer even door.
  • Giet de sperziebonen en kip in een ovenschaal.
    Sperziebonenschotel met kip en appel
  • Leg hier dakpansgewijs de aardappelschijfjes bovenop.
  • Bestrooi royaal met geraspte kaas.
  • Zet de sperziebonenschotel met kip en appel in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je benieuwd naar onze andere glutenvrije ovengerechten? Je vind ze allemaal op onze pagina met ovenschotels.



 

Volgens jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Je vind hier niet alleen foto’s van onze recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Wil je graag glutenvrije kookinspiratie ontvangen in je mail box? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met onder andere onze laatste recepten, kookinspiratie, nieuws en het weekmenu.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • appel
  • foodblog
  • gezinsrecept
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • kerriesaus
  • kip
  • makkelijk recept
  • sans gluten
  • senza glutine
  • singluten
  • sperziebonen
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Indiase boterkip (murgh makhani)
Courgette spaghetti met spinazie en cherry tomaten

1 comment

  • Mathilde
    7 augustus 2020

    5 sterren
    Heel erg lekker!! De combi is zo smaakvol. Wel deed ik een beetje maizena door de saus/room anders was het wel erg vochtig met 250 ml kookroom.

    Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands