Een makkelijke en super lekkere andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes welke ook nog eens snel op tafel staat. Lekker met een runderbraadworstje, gehaktbal of stukje rookworst.
Buiten is het nog steeds guur en koud. Sinds een aantal dagen ligt er sneeuw en het ijs op de sloten, vijvers en plassen begint steeds steviger te worden. Zou het er nu dan eindelijk eens van komen dat Sophie voor het eerst op natuurijs kan schaatsen? Toen ik 7 jaar was had ik er al behoorlijk wat schaatskilometers op zitten op mijn witte kunstschaatjes. Sophie daar en tegen heeft tot nu toe alleen nog maar op zo een kunststofijsbaan gestaan met leenijzertjes. Laten we hopen dat we dit weekend de ijzers onder kunnen binden.
Dit weer is natuurlijk niet alleen bij uitstek goed schaatsweer. Het is ook het perfect weer voor een heerlijke en stevige stamppot! Gisteren heb ik voor het eerst deze eenvoudige, maar oh zo lekkere andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes gemaakt. Waarom deze combi? Eigenlijk heel simpel. Zowel de spinazie als de andijvie moesten op en een van de twee weggooien is natuurlijk zonde, dus dan maar combineren. En lekker dat het geworden is. Ook voor de tijd hoef je het niet te laten, want deze stevige glutenvrije winterkost staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Wil je deze heerlijke glutenvrije andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes ook eens maken? Je leest ons recept hieronder!
Andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
Ingrediënten
- 2 kg kruimige aardappels
- 400 gram spinazie
- 400 gram grof gesneden andijvie
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 230 gram Paturain met knoflook en kruiden
- 15 gram margarine of boter
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappels met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak hierin de spekreepjes.
- Voeg in delen de andijvie en spinazie toe en laat deze slinken.
- Breng op smaak met wat peper. Zout is niet nodig aangezien er in de gerookte spekreepjes meer dan genoeg zout zit.
- Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de margarine en Paturain.
- Giet het overtollige vocht af van de andijvie en spinazie en roer deze door de aardappelpuree.
- Serveer direct.
Opmerkingen

Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook net zo een stamppot fan net als wij? Probeer dan ook eens onze rode koolstamppot met appel, de Oosterse stamppot met paksoi en Chinese kool of de spitskool stamppot met kerrie.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.