Een zalige glutenvrije Hollandse krieltjes schotel met gehakt uit de oven. Makkelijk om te maken en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Daar is er weer eentje! Zo een heerlijke en makkelijke glutenvrije ovenschotel. Deze keer een zalige Hollandse ovenschotel met krieltjes en gehakt. Zakje Hollandse roerbak groente erdoor en een zakje voorgekookte krieltjes. Lekker makkelijk! Uiteraard een uitje en knoflookje. Deze vind je in de meeste van onze gerechten terug. Spekreepjes en rul gebakken gehakt. En daar doorheen een bekertje crème fraîche. Diverse soorten kruiden als smaakmaker zoals bieslook en peterselie en als finishing touch een heerlijke topping van geraspte kaas.
Daarna gaat de Hollandse krieltjes schotel met gehakt nog even de oven in zodat alles door en door warm en gaar wordt en natuurlijk de kaas een heerlijk bruin en knapperig korstje krijgt. En voila, je hebt een zalige doordeweekse glutenvrije maaltijd welke bij iedereen in de smaak valt en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat. In 30 minuten op tafel hoor ik je nu denken? Yup! 30 minuten. Kwartiertje voorbereiding en een kwartiertje in de oven. Easy peasy en lekker vlot dus. Serveer er een frisse salade bij en je hebt een top maaltijd voor het hele gezin.
Wil je deze zalige ovenschotel met krieltjes, gehakt en Hollandse groente ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Hollandse krieltjes schotel met gehakt
Ingrediënten
- 600 gram mini krieltjes
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram Hollandse roerbakgroente
- 250 gram spekreepjes
- 1 ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 200 gram crème fraîche
- geraspte kaas
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel bieslook
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper de ui en hak de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak even mee
- Vervolgens voeg je het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
- Voeg de Hollandse roerbakgroente toe samen met de krieltjes en bak 5 minuten mee.
- Doe de crème fraîche bij het geheel samen met de peterselie, bieslook, het groentebouillonblokje en wat peper naar smaak. Zout zou ik niet meer toevoegen aangezien het bouillonblokje, de spekjes en de gehaktkruiden al zout bevatten. Roer alles goed door elkaar.
- Giet de inhoud van de wok over in een ovenschaal en bestrooi vervolgens royaal met de geraspte kaas.
- Zet de Hollandse krieltjes schotel met gehakt in het midden van de oven en laat in 15 minuten goudbruin en gaar worden.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze heerlijke glutenvrije Hollandse krieltjes schotel met gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels of onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze Hollandse krieltjes schotel met gehakt. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.