Een heerlijke glutenvrije kerrie nasi met kip en ei welke makkelijk is om te maken en ook nog eens super snel op tafel staat.
Daar is er weer eentje. Zo een makkelijk glutenvrij gerecht wat ook nog eens binnen een half uur op tafel staat. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen waarin je vaak minder de tijd hebt om in de keuken te staan, maar toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel wilt toveren. En als het even kan ook nog kids proof zodat je geen lange gezichten aan tafel hebt. Dit keer is dat deze heerlijke glutenvrije kerrie nasi met kip en ei.
Natuurlijk zit er niet alleen kip en ei in hoor, maar ook lekker wat doperwten, winterpeen en lente-uitje. Wat plakjes ham er door heen. Uiteraard mogen de knoflook, het uitje en dit keer een rood pepertje niet ontbreken. En natuurlijk kerrie! 🙂 Serveer er eventueel een frisse salade bij en wat kroepoek en je hebt een top maaltijd. Mijn gezin heeft er in ieder geval flink van gesmuld. Ja, ja, ook Sophie. Vandaar ook het keurmerk kids proof 😉
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of melkvrij? Vervang dan de melk in het ei door een lactosevrije variant of door kokosmelk.
Wil je deze heerlijke glutenvrije kerrie nasi met kip en ei ook eens maken voor jouw gezin? Je vind ons recept hieronder!
Kerrie nasi met kip en ei
Ingrediënten
- 350 gram pandanrijst
- 450 gram kipfilet
- 150 gram achterham plakjes
- 1 grote winterpeen
- 200 gram doperwten diepvries
- 6 lente-uitjes
- 6 eieren
- 1 scheutje melk
- 2 sjalotjes
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 rode peper
- 1½ eetlepel kerriepoeder
- 1 kippenbouillonblokje
- 3 eetlepels water
- wokolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in ruim water met wat zout en het kippenbouillonblokje.
- Snipper intussen de sjalotjes.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de winterpeen in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Vervolgens snijd je de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Als laatste snijd je de plakjes achterham in blokjes.
- Verhit een scheutje wokolie in de wok en fruit hierin de sjalotjes, rode peper en knoflook.
- Voeg de kipfilet toe samen met de winterpeen en kerriepoeder. Roerbak totdat de kipfilet aan alle kanten is aangebakken.
- Klop de eieren los met een scheutje melk en wat peper en zout naar smaak.
- Verhit een scheutje wokolie in een koekenpan en roerbak hierin de eieren.
- Doe de doperwten bij de kip samen met de lente-uitjes, roerei en ham. De doperwten mogen nog bevroren zijn, dit komt in de wok vanzelf goed.
- Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles goed door elkaar.
- Zet het vuur laag en voeg de rijst toe.
- Roer nogmaals alles goed door elkaar totdat alle rijst mooi geel gekleurd is.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en snelle glutenvrije recepten zoals deze kerrie nasi met kip en ei? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze super lekkere glutenvrije kerrie nasi met kip en ei. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.