Een mega lekkere aardappelsalade met radijs, paprika en lente-ui die je echt een keertje geproefd moet hebben. Zó lekker! En helemaal niet moeilijk om te maken.
Sophie Glutenvrij blijft nog even zomerrecepten posten aangezien de vooruitzichten voor de maand augustus ook erg goed zijn. Temperaturen van ruim boven de 25 graden Celsius waar op dit moment nog geen einde aan lijkt te komen. Komt goed uit, want aan zomerrecept inspiratie geen gebrek hier. Sterker nog, ik heb waarschijnlijk zelfs te veel recept ideeën om de zomer mee te vullen, ha, ha.
In het kader van deze zomerrecepten heb ik daarom afgelopen week deze heerlijke gluten- en lactosevrije aardappelsalade met radijs, paprika en lente-ui gemaakt voor mijn gezinnetje.
Deze salade is erg lekker voor bij de barbecue of als buffetgerecht, maar doet het ook erg goed bij bijvoorbeeld een vers tomatensoepje. Of gewoon heerlijk smeren op een glutenvrij stokbroodje als lunch.
Benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!
Aardappelsalade met radijs, paprika en lente-ui
Ingrediënten
- 700 gram aardappels
- 1 rode punt paprika
- 1 kleine rode ui
- 3 lente-uitjes
- 6 radijsjes
- 10 gram verse bieslook
- 1 klein bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 8 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels appelsap
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels, spoel ze daarna schoon en snijd ze vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Kook de aardappels daarna gedurende 10 minuten. Giet de aardappels af en laat ze goed afkoelen.
- Intussen kun je beginnen met de overige ingrediënten te snijden. Snijd de rode punt paprika in blokjes en de lente-ui in ringetjes.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Knip de bieslook in kleine stukjes.
- Pak de afgekoelde aardappels er weer bij en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Doe de aardappelblokjes, paprika, lente-ui, rode ui, knoflook en bieslook in een grote kom.
- Voeg hier als eerste 8 eetlepels mayonaise aan toe en vervolgens 3 eetlepels appelsap. Bestrooi als laatste met wat peper en zout naar smaak.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Laat de aardappelsalade met radijs, paprika en bieslook ten slotte minimaal een uur (het liefst nog wat langer) in de koelkast staan. Daardoor kunnen de smaken goed met elkaar mengen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.
Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van onze nieuwste recepten? Schrijf je dan in op ons blog onderaan de homepage . Daarmee ontvang je voortaan direct een melding in je mailbox als er een nieuw recept online komt.