Een verrassend lekkere aardappelsalade met bacon, gekookt ei en lente-uitjes. Heerlijk voor bij de bbq, een soepje, als lunch of gewoon zo met een glutenvrij stokbroodje.
Ja, het allereerste glutenvrije recept van 2022! Namelijk deze heerlijke aardappelsalade met bacon, gekookt ei en lente-uitjes. Wij hebben deze gisteren tijdens oudejaarsavond gegeten. Zo ontzettend lekker! Daarom moest ik hem gewoon zo snel mogelijk met jullie delen.
Wij hebben bij deze aardappelsalade met bacon, gekookt ei en lente-uitjes heerlijke Barbecue-honing kipdrumsticks gegeten samen met shoarma gehaktballetjes, ham-kaas twisters, een zalige groentesoep met daarbij wat glutenvrij stokbrood. Echt een super lekkere combinatie. Je kunt de salade natuurlijk ook komende zomer bij de barbecue serveren of tijdens bijvoorbeeld het gourmetten of gewoon zo als lunch met wat stokbrood. Eigenlijk kan deze salade met aardappel, bacon en ei eigenlijk altijd wel. Sophie is inmiddels helemaal fan van deze salade. En geloof me, dat zegt wat, want ze is nooit zo dol op aardappelsalades. Dus bij deze is het recept ook kidsproof.
Wil je deze super lekkere salade ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
De recepten voor de ham-kaas twisters en shoarma gehaktballetjes volgen zo snel mogelijk!
Aardappelsalade met bacon, ei en lente-uitjes
Ingrediënten
- 600 gram licht kruimige aardappels
- 150 gram bakbacon
- 5 eieren
- 5 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels yoghurt
- 7,5 gram bieslook
- 7,5 gram krulpeterselie
- 4 lente-uitjes of bosuitjes
- 1 theelepel grove mosterd
- 2 theelepels gedroogde uiensnippers
- 1 theelepel knoflookpuree
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Kook de aardappelschijfje met wat zout in ruim water 10 minuten.
- Kook intussen ook de eieren hard.
- Snijd de bacon in stukjes en bak ze rondom bruin in een koekenpan zonder vet.
- Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
- Snijd de aardappelschijfjes in blokjes.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte door in de eiersnijder. Halveer vervolgens de in de breedte.
- Voeg de stukjes ei, lente-ui ringetjes en bacon bij de aardappelblokjes en meng de mayonaise en yoghurt er doorheen.
- Knip de bieslook en de krulpeterselie fijn. Ik gebruik hier meestal een kruidenschaar voor.
- Meng de bieslook, krulpeterselie, uiensnippers, knoflookpuree en grove mosterd door de aardappelsalade.
- Breng eventueel verder op smaak met wat zwarte peper uit de molen. Wees voorzichtig met zout. De bacon, mayonaise en aardappels bevatten samen al aardig wat.
- Je kunt de salade direct eten, maar hij is eigenlijk nog veel lekkerder als je hem een aantal uurtjes van te voren maakt zodat de smaken goed kunnen mengen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten zoals deze aardappelsalade met bacon, ei en lente-uitjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije salades.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










