Barbecue-honing kip drumsticks uit de oven

Sophie en Patrick zijn echte kip monsters. Ze eten het graag als avond eten, als lunch, en als het even kan zouden ze het ook nog als ontbijt eten. Ze zijn beide dol op kipfilet (ik trouwens ook), kip nuggets, kipschnitzels, maar het allerliefste eten ze kip met botjes erin zodat ze lekker kunnen kluiven. Dus kippenbouten, kippenvleugeltjes en inderdaad, ook kip drumsticks. Gelukkig is kip het meest veelzijdige stukje vlees, volgens de reclame van vroeger dan, dus hoe leuk is het om steeds weer iets nieuws met kip te verzinnen. Daarom heb ik afgelopen week deze barbecue-honing kip drumsticks voor mijn moppies gemaakt. Lekker met wat gewokte groenten, sla, aardappeltjes of rijst. Of gewoon zo, lekker als snack.

Sophie vond ze heerlijk. Patrick vond ze ook prima, maar volgens hem mochten ze wat pittiger. Maar ja, eigenlijk moet alles bij Patrick extra pittig. Sambal, rode pepers en tabasco zijn hier dan ook niet aan te slepen en dat gaat vrijwel overal bij. ‘t Ja, het is maar wat je lekker vind ha, ha.

Je vind ons recept voor deze heerlijke mild pittige barbecue-honing kip drumsticks hieronder 😉



Barbecue-honing kip drumsticks

Lekker met bijvoorbeeld verse gewokte groenten, aardappeltjes en salade. Of gewoon voor de lekkere trek als snack.

Gang Kipgerecht, Snacks
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 40 minutes
Rusttijd 1 hour
Totale tijd 55 minutes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 kg kip drumsticks
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels glutenvrije worcestersaus biona
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer of een wiegemes.

  2. Schenk de gezeefde tomaten in een kom en voeg hier de ui, rode peper en knoflook aan toe.

  3. Voeg vervolgens de bruine basterdsuiker, glutenvrije worcestersaus, gerookt paprikapoeder, rijstazijn, mosterd, honing, gemalen komijn en wat peper en zout toe en roer alles goed door.

  4. Spoel de drumsticks af onder de kraan en dep droog met wat keukenpapier.

  5. Leg de drumsticks in een grote ovenschaal en schenk hier de barbecue-honing marinade overheen.

  6. Laat minstens een uur intrekken. Je kunt de kippenpootjes eventueel ook een avond van te voren marineren. Scheelt weer wat tijd.

  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

  8. Zet de barbecue-honing kip drumsticks in het midden van de oven en bak ze gedurende 35-40 minuten gaar. Keer de drumsticks regelmatig om en schep er steeds wat marinade overheen.

Notities

Alvast veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Al onze gluten- en lactosevrije recepten vind je overzichtelijk op alfabet en categorie in onze recepten index.



Volg je ons ook al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze gerechten, maar ook foto’s van onze avonturen en een kijkje achter de schermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code