Mega lekkere glutenvrije satégehaktballetjes met pindasaus om je vingers bij op te eten zo lekker. Lekker bij de nasi, maar ook top als glutenvrij borrelhapje.
Glutenvrije satégehaktballetjes met pindasaus
Een tijdje terug heb je ongetwijfeld de kindernasi met ham en ei voorbij zien komen. Wat een feest was dat aan tafel zeg! Onze kleine dame heeft zitten smullen en geloof me, dat gebeurt niet zomaar. Sophie is zo’n beetje een van de meest kieskeurige 8-jarigen. Als zij zegt dat het lekker is, dan heb je echt een glutenvrij recept primeurtje te pakken. Bij deze zalige kindernasi hebben we deze mega lekkere satégehaktballetjes met pindasaus gegeten. Dubbel feest! Even een keertje iets anders dan een kipsateetje, wat natuurlijk ook zalig is. Lekker veel kroepoek erbij en smikkelen maar.
Ook als glutenvrij borrelhapje
Deze satégehaktballetjes met pindasaus zijn niet alleen super lekker bij de nasi of bijvoorbeeld bami speciaal, maar zijn ook zeer geschikt als hapje bij de borrel. Ook makkelijk om even van te voren te maken zodat je ze alleen nog een beetje hoeft op te warmen als je gasten komen.
Glutenvrije bloem
Geregeld krijg ik van jullie de vraag welke glutenvrije bloem ik gebruik in mijn recepten. Meestal gebruik ik een eigen mix van rijstmeel, kikkererwtenmeel en tapioca. Als deze even niet voorradig is, dan gebruik ik altijd Doves Farm witte bloem.
Wil je deze super lekkere saté gehaktballetjes met pindasaus ook eens maken voor jouw fijnproevers? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Satégehaktballetjes met pindasaus
Ingrediënten
- de gehaktballetjes:
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 zakje satékruiden Verstegen
- 1 theelepel knoflookpuree
- 3 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 3 eetlepel glutenvrije bloem
- wokolie
- ...........................................................................................
- de pindasaus:
- 5 eetlepels pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 2 theelepels sambal
- 2 cm gember
- 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels palmsuiker
- arachideolie
Hoe maak je het?
- Snipper 1 van de sjalotjes
- Meng het half-om-half gehakt met het glutenvrije paneermeel, het sjalotje, de knoflookpuree en paneermeel.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Draai 8 balletjes van het satégehakt en rol deze vervolgens door de bloem.
- Zet de balletjes even in de koelkast om op te stijven.
- Maak intussen de pindasaus.
- Snipper het 2e sjalotje en rasp de gember.
- Verhit een klein scheutje arachideolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de gember en het sjalotje.
- Schenk vervolgens de kokosmelk erbij.
- Voeg nu steeds 1 eetlepel pindakaas toe.
- Wacht tot dit is opgenomen door de kokosmelk voordat je de volgende toevoegd.
- Herhaal deze stap tot alle pindakaas op is.
- Roer nu de trassi, ketjap manis en de palmsuiker door de pindasaus samen met de sambal.
- Laat de pindasaus zachtjes doorkoken op laag vuur.
- Verhit in een braadpan of hapjes pan een scheut wokolie.
- Bak hierin de satégehaktballetjes rondom bruin op hoogvuur.
- Zet het vuur vervolgens wat lager en laat de balletjes verder doorgaren. Draai regelmatig om.
- Giet de pindasaus over de satégehaktballetjes en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op de Oosterse keuken net als wij? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije Oosterse gerechten waar je recepten vind voor bijvoorbeeld een zalige bami goreng, babi pangang of wat denk je van een botermalse Indonesische rendang?
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!