Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Satégehaktballetjes met pindasaus
5
van 1 stem
Mega lekkere glutenvrije sategehaktballetjes met pindasaus om je vingers bij op te eten.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
25
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
320
kcal
Porties
8
stuks
Ingrediënten
de gehaktballetjes:
500
gram
half-om-half gehakt
1
zakje
satékruiden
Verstegen
1
theelepel
knoflookpuree
3
eetlepels
glutenvrij paneermeel
3
eetlepel
glutenvrije bloem
wokolie
...........................................................................................
de pindasaus:
5
eetlepels
pindakaas
200
ml
kokosmelk
2
theelepels
sambal
2
cm
gember
2
eetlepels
glutenvrije ketjap manis
1
theelepel
trassi
2
theelepels
palmsuiker
arachideolie
Hoe maak je het?
Snipper 1 van de sjalotjes
Meng het half-om-half gehakt met het glutenvrije paneermeel, het sjalotje, de knoflookpuree en paneermeel.
Kneed alles goed door elkaar.
Draai 8 balletjes van het satégehakt en rol deze vervolgens door de bloem.
Zet de balletjes even in de koelkast om op te stijven.
Maak intussen de pindasaus.
Snipper het 2e sjalotje en rasp de gember.
Verhit een klein scheutje arachideolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de gember en het sjalotje.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij.
Voeg nu steeds 1 eetlepel pindakaas toe.
Wacht tot dit is opgenomen door de kokosmelk voordat je de volgende toevoegd.
Herhaal deze stap tot alle pindakaas op is.
Roer nu de trassi, ketjap manis en de palmsuiker door de pindasaus samen met de sambal.
Laat de pindasaus zachtjes doorkoken op laag vuur.
Verhit in een braadpan of hapjes pan een scheut wokolie.
Bak hierin de satégehaktballetjes rondom bruin op hoogvuur.
Zet het vuur vervolgens wat lager en laat de balletjes verder doorgaren. Draai regelmatig om.
Giet de pindasaus over de satégehaktballetjes en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
gehakt, gember, glutenvrij, kip in knoflook-roomsaus, lactosevrij, melkvrij, sambal, sate, sjalotjes
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Satégehaktballetjes met pindasaus
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
320
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
23
g
35
%
Verzadigd vet
12
g
75
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
7
g
Cholesterol
52
mg
17
%
Natrium
148
mg
6
%
Kalium
303
mg
9
%
Koolhydraten
16
g
5
%
Vezel
3
g
13
%
Suiker
5
g
6
%
Eiwit
13
g
26
%
Vitamine A
68
IU
1
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
1
mg
1
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
23
µg
22
%
Calcium
78
mg
8
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
17
µg
4
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
33
mg
8
%
Fosfor
143
mg
14
%
Selenium
17
µg
24
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag