Vorige week poste ik het recept voor de guacamole en toen heb ik jullie ook het recept voor de salsa dip beloofd. Beide dips zijn afzonderlijk erg lekker met tortillachips of nachos, maar samen zijn ze helemaal geweldig lekker, want ze combineren namelijk erg goed met elkaar.
Ook deze salsa dip is erg makkelijk om te maken en staat binnen 10 minuten op tafel. Gewoon alles in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine, pureren en klaar! Top toch?!
Wil je weten hoe je deze heerlijke salsa dip maakt? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Salsa dip
Ingrediënten
- 500 gram rijpe trostomaten
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 rode peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- 1 limoen
- zout
Hoe maak je het?
- Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Hoeft niet al te netjes, want je gaat ze straks toch pureren.
- Snijd de knoflook en ui in stukjes. Snijd de rode peper in ringetjes. De zaadjes laat ik dit keer gewoon zitten. Zo wordt je salsa lekker spicy. Houd je niet zo van spicy, dan kan je de zaadjes ook weglaten.
- Doe de tomaten, knoflook, ui, rode peper, gemalen komijn, paprikapoeder en een flinke snuf zout in de hakmolen van de staafmixer.
- Snijd de limoen in 2 helften en knijp het sap uit boven het tomatenmengsel.
- Pureer de salsa dip zo fijn mogelijk en klaar ben je.
Opmerkingen
Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index