Een heerlijke en makkelijke glutenvrije rundvleessalade die je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Lekker op een glutenvrije stokbroodje of als bijgerecht bij de barbecue.
Ja, het is weer zomer! Er wordt weer volop gebarbecued in ons kikkerlandje. Zeker nu we met zijn allen massaal vakantie vieren in eigen land. Lekker hoor met zelfgemaakte glutenvrije shaslicks, farmers burgers, sticky kip drumsticks en souvlaki. Glutenvrij stokbroodjes met homemade kruidenboter erbij en natuurlijk diverse salades.Deze mogen zeker niet ontbreken.
Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke glutenvrije pastasalade met meloen en zalm of een klassieke aardappelsalade. Of wellicht deze zalige glutenvrije rundvleessalade welke ik afgelopen week gemaakt heb. Doordat ik de aardappels in blokjes heb gesneden, in plaats van fijn gestampt heb, is hij wat grover van structuur. Dat geeft een heerlijke bite. Verder is deze rundvleessalade, ondanks het sjalotje en augurkjes, zijdezacht van smaak. Daardoor combineert hij goed met veel verschillende gerechten. Wij hebben hem bijvoorbeeld gegeten bij de tomatensoep met basilicum, maar hij is ook zalig op een glutenvrij pistoletje met een bedje van sla eronder.
Wil je deze zalige glutenvrije rundvleessalade ook eens proberen? Je vind ons recept hieronder.
Rundvleessalade glutenvrij
Ingrediënten
- 6 middelgrote kruimige aardappels
- ½ blikje corned beef
- 1 potje doperwten met wortelen 195 gram
- 1 sjalotje
- 8 kleine augurkjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel dijon mosterd
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout in 10 minuten gaar.
- Stoom de aardappelschijfjes droog en laat even afkoelen.
- Snipper intussen het sjalotje.
- Snijd de augurkjes in kleine stukjes.
- Snijd de corned beef in blokjes.
- Giet de doperwten met worteltjes in een zeef en laat uitlekken.
- Snijd de worteltjes in plakjes zodat ze wat kleiner worden.
- Snijd de afgekoelde aardappelplakjes in blokjes.
- Meng de doperwten, worteltjes, augurk, sjalot en corned beef door de aardappelblokjes.
- Voeg de mayonaise, yoghurt, dijon mosterd, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar en klaar is je glutenvrije rundvleessalade.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten voor bij de barbecue? Kijk dan ook eens op onze pagina met zomerrecepten.
Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, glutenvrije aanbiedingen, nieuwe producten en nog veel meer.