Shaslicks van varkenshaas, heerlijk voor op de barbecue

Het is zomer! En zomer betekent……barbecueën!!! En wat hoort er nu onder andere op de barbecue?! Juist! Shaslicks! En de  allerlekkerste shaslicks voor op de bbq maak je natuurlijk gewoon zelf.

Heerlijk gemarineerde varkenshaas aan een spiesje met paprika en rode ui. Mjam! Veel lekkerder dan kant-en-klaar uit een pakje. Lekkere pastasalade erbij of een schaaltje frisse tzatziki en smullen maar!

Ben je benieuwd naar ons recept? Scroll dan snel naar beneden.

 



Shaslicks voor op de bbq

De lekkerste shaslicks voor op de barbecue maak je natuurlijk gewoon zelf. Heerlijk gemarineerde varkenshaas met paprika en rode ui aan een spies. 

Gang Barbecue, Grill, Vleesgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 10 minutes
Rust tijd 1 hour
Totale tijd 40 minutes
Porties 10 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 750 gram varkenshaas
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote rode ui of 2 kleintjes
  • 10 barbecue spiezen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Pel als eerste de ui en de knoflook. Was daarna de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd alles in stukjes.

  2. Doe vervolgens de ui samen met de knoflook en de rode peper in de hakmolen van de staafmixer of een blender. Voeg nu ook de tomatenpuree toe samen met 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, de cayennepeper, paprikapoeder en ten slotte de gemalen komijn toe.

  3. Zet nu de hakmolen aan en mix alles tot een gladde varkenshaas marinade. 

  4. Snijd daarna de varkenshaas in wat grotere stukken en meng deze vervolgens door de marinade heen. Laat de marinade minstens een uur in het vlees trekken. Het liefst nog wat langer.

  5. Intussen kun je de rode-, gele- en groene paprika en ten slotte de rode ui in stukken snijden. Dit mag best grof gesneden worden aangezien we ze straks samen met de varkenshaas op de barbecue spiezen gaan rijgen.

  6. Rijg nu een stuk vlees daarna een stuk paprika en vervolgens een stuk rode ui aan de barbecue pen. Herhaal totdat je van alles 4 stuks op je spies hebt geregen.

  7. Maak nu de andere 9 spiezen af. De volgorde van de paprika's maakt niet uit.

  8. Rooster de shaslicks zo'n 10 minuten op de barbecue totdat ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om, zodat ze gelijkmatig gegaard worden.

Notities

Voor dit recept heb ik barbecue pennen gebruikt van 30 cm lang. Als je geen barbecue spiezen hebt, dan kun je ook saté stokjes gebruiken. Laat dan wel de saté stokjes minimaal een uur in een bak water liggen. Zo voorkom je dat je stokjes verbranden op de bbq.

In plaats van de shaslicks te barbecueën kun je de vlees spiesjes ook klaar maken in de grillpan. Houdt dan ook zo'n 8 tot 10 minuten aan. Ook in de grillpan regelmatig omkeren.

Alvast veel barbecue plezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey

Kijk ook eens op onze pagina met zomerrecepten voor nog meer gluten- en lactosevrije zomer kookinspiratie.



 

www.sophieglutenvrij.nl

1 thought on “Shaslicks van varkenshaas, heerlijk voor op de barbecue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code