Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Ovenschotels, Pastagerechten  /  17 juli 2020

Lasagne bolognese, een glutenvrije klassieker

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Lasagne bolognese, een glutenvrije klassieker

Een heerlijke Italiaanse klassieker, maar dan glutenvrij, is deze zalige lasagne bolognese met bechamelsaus en een verrukkelijke topping van Parmezaanse kaas uit de oven.

Lasagne is ook zo’n typisch Italiaanse gerecht waar mega veel variaties al op los gelaten zijn. Hoewel ik deze variaties ook allemaal erg lekker vind, geef ik toch de voorkeur aan de klassieke variant. Gewoon heel eenvoudig met bechamelsaus, lasagne, een topping van Parmezaanse kaas en bolognesesaus.

De bechamelsaus en de traditionele Bolognesesaus maak ik altijd zelf. De recepten zijn vrij eenvoudig om te maken en er kan weinig aan mislukken. Dus ook perfect voor de beginnende thuiskok. Je moet voor deze lasagne wel even wat tijd uittrekken. Het kost je namelijk zo’n 30 tot 45 minuten voorbereiding, maar dit proef je zeker terug in je gerecht. De laatste 35 tot 40 minuten doet de oven de rest van het werk voor je, dus kan jij mooi even iets anders doen.

Mijn gezin kan inmiddels geen genoeg van krijgen van deze traditionele lasagne. Het staat hier dan ook regelmatig op tafel.

Wil je deze verrukkelijke klassieke lasagne bolognese ook eens voorschotelen aan jou gezin? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!



Lasagne bolognese glutenvrij
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Lasagne bolognese

Een heerlijke Italiaanse klassieker, maar dan glutenvrij, is deze zalige lasagne bolognese met bechamelsaus en een verrukkelijke topping van Parmezaanse kaas uit de oven.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Sleutelwoord bechamelsaus, bolognese, gehakt, Italiaanse keuken, klassieker, lasagne, makkelijk recept, tomatensaus, uit de oven
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije lasagne
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 winterpeen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 2 blikjes tomatenblokjes a 400 gram
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel suiker
  • 1 runderbouillonblokje
  • 500 ml glutenvrije bechamelsaus
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Rasp de knoflook.
  • Snipper de ui en snijd de winterpeen in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en winterpeen.
  • Voeg het gehakt toe samen met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, runderbouillonblokje, laurier, oregano en suiker toe en breng aan de kook.
  • Knip de blaadjes van de basilicum fijn en voeg ze bij de bolognesesaus.
  • Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes zo'n 15 minuten door pruttelen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Maak de bechamelsaus volgens het recept.
  • Doe een laag lasagne in een ovenschaal.
  • Schep hier de helft van de bolognesesaus overheen.
  • Beleg wederom met een laag lasagne.
  • Schep de helft van de bechamelsaus over de lasagne.
  • Dek weer af met een laag lasagne.
  • Vervolgens de tweede helft van de bolognesesaus, daarna weer een laag lasagne en vervolgens de tweede helft van de bechamelsaus.
  • Top de lasagne af met een flinke laag geraspte Parmezaanse kaas.
  • Zet de lasagne in het midden van de oven en laat in zo'n 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar worden.

Notities

Klik voor het recept van de glutenvrije bechamelsaus op de foto.
Bechamelsaus glutenvrij
 
Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ook zo dol op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens onze glutenvrije calzone, minestronesoep, Italiaanse gehaktballetjes of conchigliette met chipolataworstjes.



Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, glutenvrije aanbiedingen, nieuwe producten en nog veel meer.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • avond eten
  • bechamelsaus
  • bolognesesaus
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • Italiaanse keuken
  • klassieker
  • lasagne
  • ovenschotel
  • Parmezaanse kaas
  • uit de oven
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Bechamelsaus glutenvrij
Rundvleessalade, makkelijk, snel en glutenvrij

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen