Heerlijke en makkelijke roseval aardappels met mascarpone en tijm. Lekker met beenham wellington met brie en parmaham en een frisse salade.
Eindelijk, eindelijk, eindelijk heb ik tijd om aan wat nieuwe kerstrecepten te beginnen. Ik had gehoopt dit al eerder te doen, maar de lockdown van afgelopen maandag gooide flink wat roet in het eten. Ineens moest er heel veel geregeld en uitgezocht worden op mijn werk, waardoor mijn halve werkdagen ineens hele werden en ik zelfs de laatste dagen tot in de avonduurtjes door heb gewerkt. Vandaag gelukkig iets minder druk. Ook was het heel fijn dat Sophie netjes zelfstandig aan haar schoolwerk ging, wat ze had meegekregen van juf, waardoor ik iets meer mijn handen vrij had.
Eindelijk tijd om de beenham wellington met brie en parmaham te maken en de roseval aardappels met mascarpone en tijm. Yup! Mijn gezinnetje heeft vanavond het eerste proefkerstdiner alweer achter de kiezen, ha, ha. En, het was zeer geslaagd! Hoogste tijd dus om dit met jullie te delen. We trappen af met de roseval aardappels.
Deze roseval aardappels zijn makkelijk om te maken, zien er feestelijk uit en zijn ook nog eens snel klaar. Binnen 30 minuten staan ze namelijk al op tafel. En lekker dat ze zijn! Boven verwachting! Ook combineren ze bij veel verschillende gerechten en kun je er eindeloos mee variëren. Echt een aanrader dus!
Wil je deze zalige roseval aardappels met mascarpone en tijm ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Roseval aardappels met mascarpone en tijm
Ingrediënten
- 6 middelgrote roseval aardappels
- 3 eetlepels mascarpone
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 sjalotje
- 4 takjes tijm
- geraspte kaas
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Was de roseval aardappels en halveer ze. Verwijder de schil niet.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout 10 minuten voor.
- Hak intussen de knoflook fijn en snipper het sjalotje.
- Meng de mascarpone met de knoflook, het sjalotje en wat peper en zout naar smaak.
- Haal de blaadjes van de tijm en voeg ze toe aan het mascarpone mengsel.
- Giet de aardappels af en leg ze in een ovenschaal.
- Hol de aardappels een beetje uit met een lepel.
- Vul elke aardappelhelft met de mascarpone.
- Strooi wat geraspte kaas over elke roseval aardappel.
- Zet de schaal met de roseval aardappels met mascarpone en tijm in het midden van de oven gedurende 10 minuten zodat de kaas lekker gesmolten is.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer aardappelgerechten zoals deze heerlijke roseval aardappels met mascarpone en tijm? Probeer dan ook eens ons recept voor de gepofte aardappel met roomkaas en lente-ui of de hasselback aardappels. Of wellicht de aardappelpuree rondjes met gepofte knoflook of de zoete aardappels met knoflook en rozemarijn.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.