We blijven nog even in de Indiase sferen. Afgelopen week heb ik natuurlijk al het naanbrood gemaakt en de Indiase dahl. In dit rijtje mag raita natuurlijk niet ontbreken.
Wat is raita? Raita is een heerlijk frisse Indiase yoghurt dip, welke een beetje lijkt op tzatziki. Je kunt het vrij eenvoudig en snel zelf maken. In mijn versie gebruik ik onder andere komkommer en peterselie, maar je kunt bijvoorbeeld ook wat munt toevoegen of wellicht wat stukjes fruit.
Er zijn heel veel variaties op deze heerlijke yoghurtdip waardoor je eindeloos kunt combineren. Door de verfrissende werking van deze dip combineert het ook perfect met bijvoorbeeld een pittige curry. Het recept lees je hieronder.
Raita, Indiase yoghurt-komkommer dip
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 kleine ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 200 gram lactosevrije volle yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 6 takjes bladpeterselie
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn.
- Hak de ui en de knoflook zo fijn mogelijk.
- Doe de lactosevrije yoghurt in een kom en voeg hier de gemalen komijn, citroensap, gehakte peterselie, ui en knoflook bij.
- Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer en roer dit door het yoghurtmengsel.
- Breng de raita verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar bijvoorbeeld nog meer gluten- en lactosevrij Indiase gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten.