Raita is een heerlijke verfrissende Indiase yoghurtdip waarop je eindeloos veel variaties kunt toepassen. Perfect bij bijvoorbeeld een pittige curry.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Dip
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 1schaaltje
Ingrediënten
1komkommer
1kleineui
1bolletjeChinese knoflook
200gramlactosevrije volle yoghurt
1eetlepelcitroensap
6takjesbladpeterselie
0,5theelepelgemalen komijn
peper en zout
Hoe maak je het?
Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn.
Hak de ui en de knoflook zo fijn mogelijk.
Doe de lactosevrije yoghurt in een kom en voeg hier de gemalen komijn, citroensap, gehakte peterselie, ui en knoflook bij.
Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer en roer dit door het yoghurtmengsel.
Breng de raita verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Raita is het lekkerst als je het een paar uurtjes van te voren maakt. Op deze manier kunnen de smaken goed met elkaar mengen.Serveer bij de raita wat naanbrood om lekker te dippen.Eet smakelijk!Liefs Audrey