Een heerlijke en goedgevulde ovenschotel met andijvie, kastanjechampignons en gehakt welke makkelijk is om te maken en ook nog eens snel klaar.
Dat is lang geleden zeg, dat ik een ovenschotel gemaakt heb. Ik kan echt merken dat we in de zomerperiode een stuk minder van dit soort schotels maken dan bijvoorbeeld in het voorjaar of najaar. Hoogste tijd natuurlijk om daar verandering in aan te brengen.
Afgelopen week heb ik daarom deze zalige glutenvrije ovenschotel met andijvie, kastanjechampignons en heerlijk gekruid gehakt gemaakt. Lekker met een dikke laag puree gemaakt van kruimige aardappels en Paturain. Daar bovenop een flinke laag geraspte kaas. Eventjes de oven in zodat de bovenlaag prachtig goudbruin wordt en smullen maar.
Wil je deze verrukkelijke andijvie ovenschotel ook eens maken? Scroll dan snel beneden voor het recept!
Ovenschotel met andijvie, kastanjechampignons en gehakt
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 gram andijvie fijn gesneden
- 250 gram kastanjechampignons
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 2 sjalotjes
- geraspte kaas
- 165 gram Paturain met knoflook en kruiden
- 1 theelepel dijon mosterd
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- olijfolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper intussen de sjalotjes.
- Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en snijd de hoedjes in plakjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes.
- Voeg de spekreepjes toe en bak deze rondom aan.
- Voeg vervolgens het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
- Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en roerbak hierin de kastanjechampignons.
- Voeg de andijvie in delen bij de kastanjechampignons en laat dit slinken.
- Stamp de aardappels fijn met de Paturain, dijon mosterd en wat peper naar smaak.
- Giet het overtollige vocht van het gehaktmengsel af en doe het gehakt in een grote ovenschaal.
- Schep vervolgens de andijvie met kastanjechampignons er over heen.

- Verdeel daarna de aardappelpuree over het geheel en strijk mooi glad.

- Strooi als laatste een flinke laag geraspte kaas over de ovenschotel met andijvie, kastanje champignons en gehakt.
- Zet de ovenschaal in in het midden van de oven en laat het gerecht in 20 minuten goudbruin worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer van deze zalige glutenvrije ovenschotels maken zoals deze ovenschotel met andijvie, kastanjechampignons en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met, hoe kan het ook anders, glutenvrije ovenschotels.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?
Elke zondag verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook voortaan in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.











Bedankt voor dit heerlijke recept, maar op hoeveel graden moet de oven en moet deze op hete lucht of op de gewone ovenstand.
Hoi Rene,
Wat suf! Ik heb het inmiddels aangepast. Op 200 graden Celsius. Hetelucht of boven- en onder warmte (gewone stand) maakt niet uit met deze schotel.
Groet,
Audrey
Bedankt Audrey, ik ga deze ovenschotel snel eens maken